EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Beteljesült álmok

Pont került a téli átigazolási szezon egyik legtöbbet bolygatott ügyének végére, ugyanis megtörtént a csere a Manchester United és az Arsenal között. Előbbi klub Alexis Sánchezt szerezte meg, utóbbi pedig Henrikh Mkhitaryant.

A két játékost már be is mutatták a szurkolóknak, és természetesen egyből elkezdődött a közhelyparádé.


– Kölyökkorom óta az volt az álmom, hogy a Manchester Unitedben játsszak, és ezt nem azért mondom, mert ide kerültem, hanem mert ez az igazság. Gyerekként is azt mondtam, hogy itt akarok játszani, és egyszer Sir Alex Fergusonnal is beszéltem erről – nyilatkozta a chilei a Vörös Ördögök honlapjának.

Anglia másik végén, Londonban az éppen Manchesterből a fővárosba igazoló Mkhitaryan is hasonlóan fogalmazott.

– Nagyon boldog vagyok, hogy létrejött az egyezség. Mindig is az volt az álmom, hogy az Arsenalban játszhassak, most, hogy itt vagyok, megteszek mindent a klubért. Mindig is szerettem az Arsenal játékát és azt, ahogy Arsene Wenger menedzseli a csapatot. Thierry Henryt is nagyon szerettem, talán ez volt az oka, hogy az Arsenalnak szurkoltam – mondta az örmény az Ágyúsok honlapjának.

Bár pénz nem cserélt gazdát, elég nagy összegekről van szó. Sánchez heti bére 505 ezer font (178 millió forint), a Premier League-ben senki nem keres ennél többet. Mkhitaryan „csak” 180 ezer fontot (63 millió forint) kap majd egyheti szolgálataiért.

Kapcsolódó Cikkek