2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Békéscsaba

Bezárta kapuit a múzeum

A 2017-es év egyik legnagyobb eredménye a Munkácsy Mihály Múzeum számára, hogy pályázati forrásból elindulhattak a felújítási munkálatok. Összesen kétszázmillió forintból fejlesztik és korszerűsítik az intézményt.

Ando György múzeumigazgató azt mondta, mertek­ nagyot álmodni, így nemcsak­ összekötik a régi főépületet a Jankay–Kolozsváry–Tevan-gyűjtemény épületével, hanem egy közösségi térrel is bővítik az intézményt, amely kiállítások rendezésére ugyanúgy alkalmas lesz. A múzeum felújítása után a leendő­ Munkácsy-­negyed központi épületévé is válhat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.