EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Győr

Biztonságosabb, gyorsabb lett a csomópont

Nemrég átadták a 83-as számú főút egyik legforgalmasabb szakaszát, a Metro-csomópontot. Az autósok több hónap után végre teljes felületen haladhatnak.

A két körforgalomtól és a kétszer két sávos úttól a szakemberek azt várják, hogy kevesebb baleset legyen az útszakaszon. A turbókörforgalmaknak köszönhetően pedig gyorsabb és dinamikusabb lehet a közlekedés. Kara Ákos államtitkár az átadón elmondta, a munkálatok olyan jól haladtak, hogy már karácsony előtt meg tudták nyitni az utat a forgalom előtt.


A körforgalom biztonságosabb és gyorsabb haladást tesz lehetővé.
Fotó: GY.P.

Kiderült az is, hogy a közel 1,4 milliárd forintos fejlesztés jövő tavasszal folytatódik. A beruházás következő ütemében szintén kétszer két sávosra bővítik a 83-as főutat egészen a Mérföldkő utcáig, ahol újabb turbókörforgalmat építenek.

Kara Ákos hozzátette, a jövőben újabb útfelújítások valósulnak meg. Többek között megújul a 82-es főút győri bevezető szakasza 4 kilométeren, Győrújbaráton a főutca, míg Ménfőcsanak és Nyúl között is felújításokra lehet számítani.


Sokan várták már a felújítást és hogy jobb körülmények között autózhassanak a 83-as főúton.
Fotó: GY.P.

– Nagyon kellett már, hogy történjen valami itt a 83-ason – kezdte Szabó Csaba gépkocsivezető, aki naponta többször is végighajt a szakaszon. – Rengeteg baleset volt itt az áruháznál, gyakran voltak dugók, türelmetlenkedések. Szerintem jól dolgoztak a mérnökök és az építők is, gyorsabban, biztonságosabban lehet haladni. Persze kell a sofőrök odafigyelése, anélkül nem megy. Várom, hogy tovább fejlesszék ezt a főutat és a többit is! – zárta Csaba, aki azt is elmondta, az is sokat segít, ha nem nyomják annyira a gázt a közlekedés résztvevői.

Kapcsolódó Cikkek