EUR: 322,69 Ft
CHF: 282,78 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb VIII.kerület

Biztonságot és tiszta közterületeket Józsefvárosban!

Az eddigieknél több erőforrást csoportosít az önkormányzat 2018-ban a közterületek tisztán tartására. A december közepén megszavazott költségvetésben emellett jelentős összegeket biztosít a lakóházak támogatására, a társasházi pályázatokra, a közbiztonságra, az intézményi felújításokra és az egészségügyre.

– A stabil működés eredménye, hogy a képviselő-testület már decemberben dönteni tudott a 2018-as költségvetésről – mondta Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere, hozzátéve, hogy maga a költségvetés is kiszámítható, átlátható gazdasági működésre utal.


“A Nyóckerből Józsefvárost csinálunk” – fogalmazott a polgármester
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Az idei évre vonatkozó önkormányzati szándékot Kocsis Máté polgármester egyetlen mondatban foglalta össze. – A Nyóckerből Józsefvárost csinálunk – mondta.

Az év egyik fő feladata a közbiztonság további javítása lesz.


– Ennek érdekében már korábban is jelentős döntéseket hoztunk: gondolok a térfigyelő kamerarendszer bővítésére, arra a rengeteg támogatásra, amit a BRFK-nak nyújtottunk, a közterület-felügyelők és kerületőrök szervezetének megerősítésére és számuknak növelésére, a polgárőrség újjászervezésére – sorolta a polgármester. – Az elmúlt években közel ötmilliárd forintot fordítottunk minderre, ennek köszönhető például, hogy csak tavaly 35 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma. Természetesen rengeteg feladat áll még előttünk, folyamatosan törekszünk arra, hogy a biztonság még inkább javuljon, illetve az itt élők biztonságérzete növekedjen.

„A nagyszabású Orczy Negyed Program első ütemére kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kaptunk. A Magdolna Negyed Programhoz hasonlóan nem csupán az Orczy Negyed küllemére fordítunk jelentős összegeket – a következő években mintegy 5-6 milliárd forintot –, hanem az ott élők társadalmi helyzetének javítására, ami bűnmegelőzési, felzárkóztatási, oktatási, képzési programokkal egészül ki” – mondta el Kocsis Máté polgármester.

A másik kiemelt feladat a közterületek tisztán tartása lesz.

– Január elsejétől az előző évhez képest 150 millió forinttal többet fordítunk erre a feladatra, és a közterület-felügyelőktől is azt várom el, hogy jóval nagyobb figyelmet fordítsanak a köztisztasági ügyekre, mint a közlekedésiekre – fogalmazott Kocsis Máté.

A költségvetésben nagyobb összegeket különítettek el bölcsődék és óvodák felújítására, az egészségüggyel kapcsolatos fejlesztésekre, valamint társasházi támogatásokra és pályázatokra is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek