2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szeged

Bőkezűen osztják a pénzt egymás között a szocik

A Fidesz szegedi szervezete azt írja, hogy „szégyelljék magukat Botka László haverjai ott a Városházán”, mert ennek a pénznek a szegedieknél lenne a helye, nem pedig a „szocialisták zsebében”. De van ennél cifrább mondat is a közleményben.

Mint arról a Szegedma elsőként beszámolt: 2007 és 2017 között összesen 170 millió forintnyi jutalmat osztottak szét a szegedi Városházán. Messze a jegyző járt a legjobban (vagy dolgozott legtöbbet – ez nézőpont kérdése), mert közel 15 millió forint szerepel a neve mellett. Az is kiderült egyébként, hogy akkor is bőkezűen jutalmazták egymást a Városházán, amikor szinte csődben volt a város a sok adósság miatt. A szegedi Fidesz a cikk után közleményt adott ki, amelyet a Lokál Extra Szeged szó szerint közöl:


Akkor sem fogták vissza a pulykapénzt, amikor szinte csődben volt a város a sok adósság miatt

„Miközben a szocialisták 170 millió forintot osztogattak szét maguk között jutalmakra, addig az Orbán-kormány kimentette Szegedet az adósságcsapdából és átvállalta azt a 28 milliárdos szocialista adósságot, amit Botka László és a haverjai hoztak össze nagy szakértelemmel. Miközben a szocialisták 170 millió forinttal jutalmazták önmagukat, az Orbán-kormány közel 70 milliárd forinttal támogatta meg Szegedet a Modern Városok Programon keresztül, hogy ne csak múltja, hanem jövője is legyen a szegedieknek. Miközben a szocialisták 170 millió forintot zsebeltek be, lassan alig marad a Városházán vezető tisztségviselő, aki ne ülne a vádlottak padján kétes ügyletek miatt. Miközben a szocialisták 170 millió forint közpénztől szabadították meg a város kasszáját teljes titokban, Botka László búvárkodott. Ez a 170 millió forint a szegediek pénze! A szegediek zsebéből vették ki és tapsolták el egymás között ezeket a milliókat, mert ez közpénz. Ennek a pénznek nem a szocialisták zsebében lenne a helye, hanem kátyúmentes és tisztább utakban, orvosi rendelőkben, kényelmesebb és gyorsabb közösségi közlekedésben, erősebb polgárőrségben, zöldebb parkokban, biztonságosabb játszóterekben. Szégyelljék magukat Botka László haverjai ott a Városházán!” – írja a történtekre reagálva a párt helyi szervezete.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek