2019. március 26., kedd
Emánuel

Extra

Borbély Alexandra feladta volna a színészetet

Kedden ismét hatalmas örömhír érte a magyarokat: Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét Oscar-díjra jelölték a legjobb külföldi film kategóriában. Míg az ország egy emberként ünnepelt, Borbély Alexandra békésen szundított, majd egy rossz álom ébresztette.   

Immár harmadik alkalommal izgulhatunk márciusban a világ egyik legrangosabb filmes díjátadóján, az Oscar-gálán egy hazai alkotásért. Azonban míg az ország ujjongott, Borbély Alexandra, a Testről és lélekről című film főszereplője épp átaludta a nagy bejelentést. – Előző éjszaka a legjobb barátnőm születésnapját ünnepeltük, így hajnali háromkor kerültem ágyba. Egyébként teljesen nyugodt voltam, aztán délután, a bejelentés előtt lefeküdtem egy órára. Azt álmodtam, hogy előveszik a borítékot, amiben a jelöltek vannak, és mi nem vagyunk köztük. Amikor aztán felkeltem, rengeteg nem fogadott hívás várt a telefonomon, végül egy riportertől tudtam meg a nagy hírt – emlékezett vissza a színésznő, aki az örömhírt családjával is azonnal megosztotta. – Édesapám hatalmas örömmel fogadta a hírt, de az első kérdése az volt, hogy ugye most akkor nem kell ruhát vegyek neked – nevetett Alexandra. – Néhány órával később pedig elkezdett szelfiket és fotókat küldözgetni, ahogy mindenkivel koccint rám, úgyhogy azt hiszem, kitörő az öröm otthon is. Édesanyám és a húgom pedig épp itt voltak Budapesten, velük találkoztam is, a nagymamámat azonban nem tudtam elérni, biztosan valamelyik barátnőjénél volt, így vele még nem sikerült beszélnem. Hiába kapott karácsonyra mobiltelefont, egyelőre még nem használja, így vezetékesen kell majd elcsípnem – mesélte mosolyogva a színésznő a Lokálnak a bejelentés utáni sajtótájékoztatón.


Borbély Alexandra
Fotó: Mészáros Diána

A Felvidékről származó Alexandra elmondása szerint nagyon szélsőséges személyiség, nyáron még az is megfordult egy pillanatra a fejében, hogy feladja a színészetet. – Horvátországi nyaralásom idején rossz hírt kaptam. Szlovákiában felkértek egy szerepre, de később felhívtak és visszamondták, mondván, kell a tévéigazgató lányának. Nem csak úgy dobálózom ezekkel a gondolatokkal, hogy abbahagyom a szakmát, oka is volt, ilyen helyzetben pedig előfordul, hogy furcsán reagálok.
Decemberben Alexandra elnyerte a legjobb színésznőnek járó Európai Filmdíjat Berlinben, azóta pedig szinte záporoznak a felkérések.  Végre ő válogathat a szerepek között, hiszen több külföldi filmes produkció is igényt tart rá. – Prágából és Szlovákiából is kaptam már megkeresést. Nemrég voltam ruhapróbán Prágában, ahol Claes Banggel, A négyzet című film főszereplőjével fogok forgatni egy filmet, májusban pedig egy másik produkcióba, Felméri Cecília Spirál című filmjébe csatlakozom be. A Filmdíj után végre valóban jönnek a megkeresések – mondta büszkén Alexandra.

Enyedi Ildikó, Morcsányi Géza, Borbély Alexandra
Fotó: Mészáros Diána

 

Nemsokára akár a baba is jöhet
Borbély Alexandra és Nagy Ervin munka közben, épp a Testről és lélekről című film forgatása alatt szerettek egymásba. A pár azóta rengeteg időt tölt együtt, és bár Alexandra tíz évvel fiatalabb párjánál, Ervin állítja, a színésznő sokkal érettebb a koránál. – Rendkívül jó pótmamája az én kislányomnak, amikor nálunk van, úgy bánik vele, mintha a sajátja lenne, és ez egy érettség – mesélte a Lakástalkshow-ban a színész, aki korábban elmondta, nem zárkózik el attól, hogy ha Alexandra szakmai sikerei beértek, feleségül vegye és közös gyermekük is szülessen.

Kapcsolódó Cikkek