2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb IX.kerület

BőrŐrök a kerületben

Prof. Dr. Sárdy Miklós, igazgató, ötletgazda, dr. Kuroli Enikő, bőrpatológus, dr. Kovács Anikó, bőrgyógyász szakorvos, Bencés Ilona, klinikai vezető ápoló, dr. Hodossy-Virágh Andor, bőrgyógyász rezidens és dr. Tamási Béla, bőrgyógyász szakorvos tartja az előadásokat (Fotó: semmelweis.hu)

Előadássorozatot indít az VIII. és IX. kerületi középiskolásoknak a bőrbetegségekről a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája. Sárdy Miklós, a klinika igazgatója, a BőrŐrök projekt ötletgazdája és vezetője az akcióval kapcsolatban elmondta, Magyarországon a napbarnított bőr a divat, miközben a napfény fokozza a bőr öregedését, valamint elősegíti a bőrrák kialakulását.

Emellett a fiatalkorúak bőrápolást illető tájékozatlansága, a bőrrák egyre gyakoribbá válása, a tetoválás és a piercing kritikátlan terjedése, ezek szövődményeinek nem ismerete, valamint az elmúlt években a fiatal nemi betegek arányának növekedése is alátámasztotta a 10-20 éves fiatalok felvilágosításának igényét.


A sorozat több nagyobb témakört ölel fel. Lesz szó a napfényvédelemről, a napozásról és az anyajegyekről, az évenkénti anyajegyszűrés fontosságáról, a nemi betegségekről, arról, hogy milyen úton terjednek, milyen úton nem. Fényképekkel illusztrálják a betegségeket, hogy a fiatalok felismerhessék azokat. Szó lesz a gyakoriságukról és a megelőzős módjairól; a pattanásokról és általános bőrápolási tanácsokról, valamint a piercingekről és tetoválásokról, illetve ezek veszélyeiről. Az igazgató hozzátette, hogy amennyiben az előadás-sorozat sikeres lesz, szélesebb kör számára is megrendezik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.