EUR: 318,84 Ft
CHF: 274,67 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Extra

Boros Lajos: Ne aggódjon értem senki!

Gondok vannak Boros Lajos szívével. A rádióst kórházban vizsgálják, szívritmuszavara van, és bízik abban, hogy nem lesz szükség műtétre. Lali király a Lokálon keresztül üzent az érte aggódóknak.

– Egyelőre kivizsgáláson vagyok a kórházban. Ennek eredményétől függ, hogy mi lesz velem a későbbiekben. Most általános adatgyűjtés folyik, azután a leletek alapján eldöntik, hogy megoldható-e a probléma gyógyszerekkel vagy akár pacemakerrel. Nagyon remélem, hogy nem lesz szükség műtétre – kezdte a Lokálnak a 70 éves Boros Lajos. A rádiós elmondta, hogy aritmiája, azaz szívritmuszavara van.
– A szívnek egy adott ritmusban kell dobognia, hogy szállítsa a vért, és ha kiesik ebből a ritmusból, az kisebb-nagyobb problémákat okoz. Nekem például többek között légszomjam volt. Nagyon sok orvos ismerősünk van, akik folyton figyelnek az egészségemre, és most már eljött az idő, hogy teljes kivizsgáláson vegyek részt. Tudtam, hogy egyszer ez lesz, mert már a születésem után nem sokkal kiderült, hogy lesznek gondok a szívemmel. Pár éve volt is már egyszer baj. Éppen akkor hoztak be az országba egy olyan gépet, amely háromdimenziós képet csinál a szívről. A Bumeránggal készítettünk erről anyagot, és rajtunk is tesztelték. Akkor említette a professzor úr, látja, hogy gond van, és később javasolta, hogy kezdjek aktívan sportolni. Azóta, azaz hét éve minden egyes nap 1500 métert úsztam, minden gond nélkül. Úgy tűnik, már ez sem volt elég – mondta a rádiós, aki egyáltalán nem aggódik, mert teljesen megbízik az orvosokban.
– Nagyon jó kezekben vagyok, nagyon értenek hozzá. Egyáltalán nem úgy vagyok itt, hogy ne lennének terveim. Szeretnék csütörtökön hazamenni, ha nem így lesz, akkor majd nagyon felháborodok. De szeretnék valamit üzenni. Ne aggódjon értem senki, és nyugi, nyugi, még nem kell belevésetni a márványba, hogy „Na, végre”.
Milyen tüneteket okoz a szívritmuszavar?
A Magyar Nemzeti Szívalapítvány tájékoztatásában pontosan leírja, hogy a szívritmuszavar, vagyis az aritmia milyen problémákat okoz. A szívritmuszavar a szívverés ütemének megváltozását jelenti. A normálisnál gyorsabb szívverést hívjuk tachikardiának, míg a túl lassút bradikardiának. Az aritmia által okozott tünetek igen sokfélék, az alig érzékelhetőtől az életveszélyes állapotig terjednek. A tachikardia okozta tünetek: szívdobogásérzet, légszomj, mellkasi fájdalom, szédülés, eszméletvesztés. A bradikardia okozta tünetek: fáradtság, szédülés, ájulásérzet, zavartság.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi: Alig alszunk az ikrek születése óta

  Lotfi Begi, hazánk egyik leghíresebb DJ-jének 3 és fél éves kislánya mellé, tavaly megszülettek ikerfiai is. A lemezlovas elárulta, habár imádja a kicsiket bizony rengeteg feladattal és felelősséggel jár három gyermek nevelése, így nem szeretnének már több babát.

 • Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Hosszú Katinka apja: Gyerekes butaság, amit Shane csinál

  Gyerekes butaságnak tartja Hosszú Katinka édesapja, hogy Shane Tusup kiteregeti a magánéleti szennyest. István szerint miután tönkrement a pár kapcsolata, Katinka megkapta azt a gyengédséget Dudás Dani úszótól, amit Tusuptól egyáltalán nem.

 • Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Fojtással nyert a 61 éves Növényi

  Szombaton csapott össze a soroksári sportcsarnokban Növényi Norbert a harminc évvel fiatalabb ellenfelével, Makai Renátóval. A 61 éves olimpiai bajnok birkózó hónapok óta erre a pankrátor gálára készült.