EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Hódmezővásárhely

Bővül és fejlődik az ipari park

2014 óta 12 ezer négyzetméternyi új csarnok és raktár épült a hódmezővásárhelyi ipari park területén, aminek a bővítése és fejlesztése kiemelten fontos feladat Hódmezővásárhely és Magyarország kormánya számára egyaránt. A témában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő, valamint Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester tartott sajtótájékoztatót.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy az ipari park fejlesztését, illetve bővítését a kormány is mintegy 2,6 milliárd forinttal támogatja. Utakat építenek, megújul és bővül a közvilágítás, valamint egy optikai szálas informatikai hálózat épül ki. Az első lépésben 40, a másodikban 56 hektárral növelik a park méretét. Mindez azért fontos, mert a hódmezővásárhelyi ipari park területén 117 vállalkozás több mint 3500 főt foglalkoztat. Ez éves szinten 1,7 milliárd forint helyi adót jelent a város önkormányzatának. Fontos, hogy ezek a vállalkozások megfelelő körülmények között tudjanak működni, illetve a fejlesztés azért is lényeges, hogy ezzel új vállalkozásokat „csábítsanak” a városba, amelyek egyrészt pluszbevételt jelentenek Hódmezővásárhelynek, másrészt újabb munkahelyek teremtését teszik lehetővé.


Az Ipari Park fejlesztési terveit már korábban bemutatták

Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter elmondta: a kormány számára a legfontosabb partner az az ember, vállalkozás, aki képes saját magáról gondoskodni és képes másokat is eltartani.

Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester és Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter

Kapcsolódó Cikkek