EUR: 321,41 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Nagykanizsa

Brutálisan bántalmazták a váratlan vendéget

A Nagykanizsai Járási Ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat két büntetett előéletű zalai férfi ellen, akik tavaly júniusban egy muraszemenyei családi házban durván bántalmazták az oda váratlanul érkező ismerősüket.

A két elkövető éppen italozott ismerősüknél egy családi házban, ahová a sértett látogatóba érkezett. A férfi a házba belépve észrevette, hogy az ott lévő egyik személy a régi haragosa, aki őt meglátva azonnal rátámadt, és meg akarta ütni.


– A sértett kimenekült a házból az utcára, de a két férfi utánament, és a fülénél fogva visszahúzta őt a házba. Az egyik szobába vitték, ahol haragosa ütni-verni kezdte, miközben a másik férfi belülről támasztotta az ajtót, hogy a háziak ne tudjanak bejönni – ismertette a vád álláspontját dr. Kondákor Ferenc megyei főügyész. – A sorozatos ütések és rúgások hatására a sértett elvesztette az eszméletét, mire vízzel leöntötték. Amikor magához tért, átvonszolták a ház udvarán lévő pajtába, és ott folytatódott a bántalmazás. A sértett újból elveszítette az eszméletét, ekkor támadója fölé állt és levizelte, amit társa a mobiltelefonjával rögzített.

Fotó: Illusztráció – Megapixel

A bántalmazás következtében a sértett orrcsontja, arccsontja és négy bordája eltörött, a sérülések nyolc napon túl gyógyultak. A két férfira a Nagykanizsai Járási Ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Minden azzal kezdődött, hogy az elkövetők italoztak… (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.