EUR: 318,00 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Ciki! Saját vendégei égették be Kálmán Olgát – Videó

Egy friss felmérés szerint a választók kétharmada biztos abban, hogy Soros György pártja is indul az áprilisi választáson. Célba ért a kormánypropaganda? – hangzott el a hangzatos felkonf Simicska tévéjében. Kálmán Olgát azonban saját riportalanyai égették be, akik szerint egy szó sem igaz az egészből.

Szépen végigfutott a Soros és Simicska által kitartott és más ellenzéki sajtótermékeken az a hatalmas hazugság, hogy “a magyarok azt hiszik létezik Soros György pártja”. Nos, az álhír alapja egy zoom.hu által megrendelt felmérés, amit Tarjányi Péter az MSZP-s miniszterelnök-jelölti castingját vezető, mozgalomalapító biztonságpolitikai szakértő portálja úgy tálalt, hogy “A pirézek után a Soros-párt létezésében is hisznek a magyarok”.


– Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint megnyerheti-e Soros György Pártja (SGYP) a tavaszi országgyűlési választásokat?”, a válaszadók 64 százaléka mondta azt, hogy nem, míg 2 százalék szerint valós győzelmi esélye van a – valójában nem is létező – pártnak. Vagyis a magyar választók kétharmada – vélhetően a kormányzati propaganda hatására – azt hiszi, hogy az amerikai milliárdos saját párttal képviselteti magát a magyar országgyűlési választáson – írta a portál. Hát mi sem természetesebb, hisz a magyarok mind idióták és idegengyűlölők, nem is lehet elvárni tőlük, hogy normálisan (mármint a kormány ellen) szavazzanak áprilisban.

A kamuhír aztán végigszántott az ellenzéki propagandasajtón, kedd este pedig Simicska tévéjében Kálmán Olga készült arra, hogy ismét beletörölje a kormányba (és a magyarokba) a lábát. A valóság azonban alaposan arcon rúgta szegénykét.


– Egy friss felmérés szerint a választók kétharmada biztos abban, hogy Soros György pártja is indul az áprilisi választáson. Célba ért a kormánypropaganda? – hangzik el a felkonferálás, majd Kálmán Olga összegez.

– Az eredmény szerint a megkérdezettek kétharmada elhitte azt, hogy létezik SGYP, vagyis Soros György Pártja és indulni is fog a választásokon – kezdi lendületesen, majd előkerül a már idézett piréz-felmérés, amely szerint a nem létező pirézektől is rettegnek a magyarok. – A Soros-párt lehet az új piréz-párt? – folytatja kaján mosollyal Kálmán Olga, aki alighanem alig várja, hogy vendégeivel kivesézhesse, hogy milyen szörnyen ostobák, kirekesztőek és tudatlanok a magyarok. Innen pedig már csak egy fél lépés van egy kiadós fideszezéshez és orbánozáshoz.

– Miért vagytok így leeresztve? Miért vagytok ilyen kis tejbetökök? – fordul csodálkozva vendégeihez Simicska kedvenc riporternője. Ceglédi Zoltán a jobboldali elhajlással, vagy Fidesz-szimpátiával kevéssé vádolható politológus pedig rögtön letörli a mosolyt Kálmán Olga arcáról.

– Az az én bajom, hogy nem ezt mérték. A kérdés az volt, hogy megnyerheti-e a választást áprilisban Soros György pártja? Nem azt kérdezték, hogy létezik-e, nem azt kérdezték, hogy indul-e a választásokon, hanem, hogy megnyerheti-e – ad leckét magyarból Ceglédi a teljes ellenzéki sajtónak és Kálmán Olgának. A politológus egy példát hoz, amit a Facebookján is megosztott: “Ön szerint a Télapó egy egészen pici kéményen is be tud mászni?
1. Igen 2. Nem 3. Nem a kéményen közlekedik 4. Nem tudom”.

– Ebből aztán megírnák azt a hírt, hogy a Télapó nem fér a kéménybe – próbálkozik tovább Kálmán Olga, de a robogó gyorsvonat elől már nem tud félreugrani.

– Nem! Ebből azt írnák meg, hogy a “magyarok kétharmada hisz a Télapó létezésében” – tromfolja le Ceglédi a műsorvezetőt. – Itt is ez a helyzet. Nem tették fel azt a kérdést, hogy létezik-e ez a párt, hanem egy dupla előfelvetéssel éltek, mi szerint van egy ilyen párt és indulni is fog a választásokon. És erről kérdezték az embereket – teszi hozzá indulatosan.

A másik vendég Krekó Péter politika elemző még rövidebben foglalja össze: szerinte az egész téma egy álhírről szóló álhír. Mindezt csalódottan veszi tudomásul Kálmán Olga.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban nézheti meg:

 

Kapcsolódó Cikkek