EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Ciklon tombolt Madagaszkáron, sokan meghaltak

Eddig 29 ember halálát okozta a Madagaszkárra lecsapó Ava ciklon – közölték kedden az afrikai szigetország hatóságai.

További 22 embert eltűntként tartanak számon, s a rendkívüli időjárást több mint 80 ezer ember szenvedte meg. A ciklont egyes körzetekben heves esőzések és földcsuszamlások kísérték – közölte a katasztrófavédelem.


A főváros, Antananarivo körzetében a legmagasabb szintű árvízvédelmi riasztás van érvényben. A jelentések szerint ugyanakkor az ár nagyon gyorsan visszahúzódott, a főváros környéki folyók vízszintje már csökken – közölte Charles Rambolarison, a katasztrófavédelmi hatóság ügyvezetője.

Hozzátette, hogy bár az Ava ciklon pénteken érte el a szigetország partjait, a lakosoknak továbbra is ébernek kell lenniük.

Hétfőn Ivory településen, a fővárostól délre 17 ember halt meg egy földcsuszamlásban. Az árvíz öt jelentős utat árasztott el. A fővárosban péntek óta zárva tartanak az iskolák.

Az elmúlt tíz évben 45 ciklon és trópusi vihar pusztított Madagaszkáron. Tavaly márciusban az Enawo ciklonnak 78 halálos áldozata volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.