EUR: 322,84 Ft
CHF: 281,50 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Szekszárd

„Csak tiszta forrásból”

Egyedülálló gálaműsorral készülnek a szekszárdiak a január 22-i ünnepségre, amelyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából szerveznek meg a Babits Mihály Kulturális Központban. A nagyszabású rendezvény fókuszában Bartók Béla és Kodály Zoltán énekkari kompozíciói, illetve népdalfeldolgozásai állnak.

– A gálaműsort Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója állított össze halála előtt – tájékoztatott dr. Balogh Júlia, a Közszolgálat a Magyar Kultúráért Alapítvány elnöke az esemény sajtótájékoztatóján.


Zsikó Zoltán (balról), Ács Rezső és Dr. Balogh Júlia részletezik a programkínálatot. Fotó: Nagy Nándor

A gálaműsor címe Bartók Béla Cantata profana című művének befejező gondolata. Bartók Béla tiszta forrásnak az ősi, érintetlen népzenét tartotta. A koncerten zenekari és énekkari kompozíciók, népdalfeldolgozások hangzanak el, az eredeti népzenei forrásokkal együtt. A népdalok és néptáncok autentikus tolmácsolásban, népzenészek, néptáncosok, valamint a Fölszállott a páva népzenei tehetségkutató verseny győzteseinek közreműködésével jelennek, illetve szólalnak meg a látványos ünnepi előadáson.

A Babits Mihály Kulturális Központban január 22-én 19 órakor kezdődő gálaműsoron köszöntőt mond Horváth István államtitkár, Zsikó Zoltán mellett fellép Csizmadia Anna, Kubinyi Júlia, Balga Gabriella, Palerdi András, illetve Szalonna és Bandája, valamint a Czifra Táncegyüttes és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara, vezényel Madaras Gergely.

Kapcsolódó Cikkek