EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Csaknem halálra éheztették Perut

Heti kétszer-háromszor áztatott száraz kenyeret kapott, fekhelynek pedig egy fa raklapot. Peru, ez a kis macira hasonlító, törzskönyvezett, cane corso fajtájú kutyus nemrég még válságos állapotban volt, az éhhalál küszöbén. Szinte az utolsó pillanatban került egy állatotthonba, ahol megmentették az életét.

Az utcákon, tereken kóborló, illetve a kínzásnak kitett kutyák között elég ritka a fajtatiszta. Hát még az olyan, amely nemcsak törzskönyvezett, hanem valamilyen szempontból különleges is. Nemrég egy ilyen kutyust mentettek meg Sülysápról, aki egy üzlet hátsó részében sínylődött.


Forrás: Noé Állatotthon Alapítvány

– Perunak, ennek a nagyon fegyelmezett, jól szocializálódott, a parancs szavakat ismerő kutyusnak elköltözött a gazdája és olyan személyre bízta, aki nem törődött vele – mondja a Lokálnak Schneider Kinga. A Noé Állatotthon Alapítvány sajtófelelőse szerint állítólag hetente csak néhányszor kapott áztatott száraz kenyeret és még a házát is elvették. Helyette egy raklap lett a fekhelye. A sajtószóvivő azt is elárulta, hogy ennek a cane corso fajtának az őse a római kori arénákban még vadállatokkal harcolt. A két világháború között csaknem teljesen kipusztult, 1973-ban fedezték fel néhány példáját, így maradhatott fent.

– Lakossági bejelentés után került hozzánk Peru az elmúlt héten rendkívül legyengült, válságos állapotban. Azóta szerencsére sokat erősödött. Később szeretnénk örökbe adni – mondta Schneider Kinga.


A sajtószóvivő azt is elmondta, hogy az ilyen fajtájú kutyák hozzáértést igényelnek és sajnos sok problémás egyed is fellelhető a helytelen szaporítás miatt. Ha valaki felelős tenyésztőtől szeretne ilyen kutyát vásárolni, akár 200-300 ezer forintot is fizethet érte.

Ha valaki támogatni szeretné Peru felépülését, a következő módokon teheti meg:

Bankszámlaszámra történő utalással: 11710002-20083777
NOÉ Állatotthon Alapítvány

PayPal utalással: [email protected]

Kérjük a megjegyzés beírni: Peru vagy cane corso mentés.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek