EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Családi viszály miatt éhen halt a fészerben a kutya

Lelketlen, gonosz és bűnös! Így lehetne talán a legjobban összefoglalni annak a válófélben lévő házaspárnak a tettét, akik Dunaharaszti egyik családi házában fészerbe zártak és hagytak éhen halni egy tündéri fekete mopszot. A rendőrség nyomozás indított az ügyben.

Tavaly nyáron indította el a Lokál azt a nagyszabású kampányát, melynek lényege, hogy az állatkínzók adott esetben letöltendő börtönt is kaphassanak. Azóta is számos szörnyű történetről számoltunk be és sajnos most itt egy újabb. A Dunaharasztiban történt szörnyűség részleteit a helyi állatvédők munkatársa osztotta meg velünk.


Forrás: Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány

– Telefonon kaptunk egy bejelentést, miszerint az egyik helyi családi ház fészerében éhen halt egy kutya – mondta a Lokálnak Szamosfalvi Zsófia. A Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány alapítója közösségi oldalukon egyebek mellett a következőket osztotta meg a szomorú történettel kapcsolatban.

Forrás: Dunaharaszti Állatvédők Alapítvány

“Vétkesek között cinkos, aki néma. Szomszédok! Környékbeliek! Senki nem szólt, amikor sírt! Senki nem szólt az ugatás miatt! Éhen halt egy kutya. Bezárva a fészerbe. Hetekig szenvedett! Egy olyan családnál, akiknél már halt éhen állat. Akikről mindenki tudta milyen problémásak. A szomszédok is… Volt ügyük az önkormányzattal, gyámhivatallal, gyepmesterrel. Volt náluk lopott állat. Volt náluk több sovány. Volt olyan, akit eladtak vagy leadták a gyepmesteri telepre. Szóval nekik nem való állat. Most hivatalosan is kérvényezzük az eltiltásukat!”


– Információink szerint legalább egy hónapig volt bezárva az állat a fészerbe. Tudni kell, hogy ez egy válófélben lévő pár. A férfi azt állította, hogy vélhetően a felesége zárta be a kutyát, de ő ezt nem tudta – mondta lapunknak Szamosfalvi Zsófia, aki szerint rendkívül problémás családról van szó. Elmondása szerint korábban két kutyájuk volt és az egyik szintén éhen halt. A másik már elkezdte felfalni a tetemet, amikor végül a gyepmester elvitte.

– Véleményem szerint egy családi viszály során áldozták fel ezt a fekete mopszot. Remélem nem csak az állattartástól tiltják el őket, hanem letöltendő szabadságvesztést is kapnak – mondja Szamosfalvi Zsófia.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek