EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

Pont nélkül búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, miután 33-27-re kikapott Csehország csapatától. A gyenge szereplésnek köszönhetően Lékai Mátéék nem lesznek kiemeltek a jövő januári világbajnokság selejtezőinek sorsolásán.

Csupán egyetlen győzelemre lett volna szükség a csoportkörben, és a magyar válogatott bejut a középdöntőbe. Ehhez képest Dániától 32-25-re, Spanyolországtól 27-25-re, Csehországtól 33-27-re kapott ki, így az Európa-bajnokságok 1994 óta íródó története során először pont nélkül zárta a tornát. A mérkőzés után a játékosok csalódottan nyilatkoztak.


– Az egész mérkőzésen baj volt az összpontosításunkkal, és úgy érzem, a második félidő közepén a fáradtság is megmutatkozott. Sokkal többet kellene használnunk a fejünket. Nagyon sajnálom, hogy így sikerült, ezt nem gondoltam volna – mondta Bánhidi Bence.

Mikler Roland a védekezési hibákra hívta fel a figyelmet.


– Voltak fellángolásaink, de nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nem voltunk eléggé feszesek, a csehek átlőttek minket, Ondrej Zdráhala pedig bárhonnan próbálkozott, szinte minden összejött neki, nem tudtuk megállítani – értékelt a Telekom Veszprém kapusa, aki 37 lövésből csak tízet hárított.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szerint reális célkitűzés volt a középdöntőbe jutás, azonban a klubokban többet kell dolgozni, hiszen a legjobban menő csapatokban külföldiek játszanak minden poszton, a főleg védekezésben.

– Ancsin csak harmadik számú átlövő a klubjában, Ligetvári csak a bajnokságban játszik, Lékai remek irányító, de néha túl sokat vállalt, Dzsamáli pedig fél évig sérült volt. A szegediek ugyanígy: Bánhidi Bence, Balogh Zsolt és Bodó Richárd szinte egyáltalán nem védekezik a klubjában. Szerintem sokkal keményebben kell dolgozni a klubcsapatokban – értékelt Vranjes.

Varasd, 2018. január 17.
Borbély Ádám, Bartók Donát és Ligetvári Patrik (b-j) a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Csehország – Magyarország mérkőzés után Varasdon 2018. január 17-én. A magyar válogatott 33-27-re kikapott, így pont nélkül búcsúzott a tornától.
MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A Magyar Kézilabda Szövetség is megszólalt a lehangoló szerepléssel kapcsolatban. Közleményükben arról írnak, hogy csalódást okozott Vranjes bemutatkozása, és a csapat az alapcélt, a minimális elvárást sem teljesítette.

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.