EUR: 319,53 Ft
CHF: 282,37 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Csúnyán leszerepelt a kézilabda-válogatott

Pont nélkül búcsúzott a magyar férfi kézilabda-válogatott a horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, miután 33-27-re kikapott Csehország csapatától. A gyenge szereplésnek köszönhetően Lékai Mátéék nem lesznek kiemeltek a jövő januári világbajnokság selejtezőinek sorsolásán.

Csupán egyetlen győzelemre lett volna szükség a csoportkörben, és a magyar válogatott bejut a középdöntőbe. Ehhez képest Dániától 32-25-re, Spanyolországtól 27-25-re, Csehországtól 33-27-re kapott ki, így az Európa-bajnokságok 1994 óta íródó története során először pont nélkül zárta a tornát. A mérkőzés után a játékosok csalódottan nyilatkoztak.


– Az egész mérkőzésen baj volt az összpontosításunkkal, és úgy érzem, a második félidő közepén a fáradtság is megmutatkozott. Sokkal többet kellene használnunk a fejünket. Nagyon sajnálom, hogy így sikerült, ezt nem gondoltam volna – mondta Bánhidi Bence.

Mikler Roland a védekezési hibákra hívta fel a figyelmet.


– Voltak fellángolásaink, de nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nem voltunk eléggé feszesek, a csehek átlőttek minket, Ondrej Zdráhala pedig bárhonnan próbálkozott, szinte minden összejött neki, nem tudtuk megállítani – értékelt a Telekom Veszprém kapusa, aki 37 lövésből csak tízet hárított.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szerint reális célkitűzés volt a középdöntőbe jutás, azonban a klubokban többet kell dolgozni, hiszen a legjobban menő csapatokban külföldiek játszanak minden poszton, a főleg védekezésben.

– Ancsin csak harmadik számú átlövő a klubjában, Ligetvári csak a bajnokságban játszik, Lékai remek irányító, de néha túl sokat vállalt, Dzsamáli pedig fél évig sérült volt. A szegediek ugyanígy: Bánhidi Bence, Balogh Zsolt és Bodó Richárd szinte egyáltalán nem védekezik a klubjában. Szerintem sokkal keményebben kell dolgozni a klubcsapatokban – értékelt Vranjes.

Varasd, 2018. január 17.
Borbély Ádám, Bartók Donát és Ligetvári Patrik (b-j) a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Csehország – Magyarország mérkőzés után Varasdon 2018. január 17-én. A magyar válogatott 33-27-re kikapott, így pont nélkül búcsúzott a tornától.
MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A Magyar Kézilabda Szövetség is megszólalt a lehangoló szerepléssel kapcsolatban. Közleményükben arról írnak, hogy csalódást okozott Vranjes bemutatkozása, és a csapat az alapcélt, a minimális elvárást sem teljesítette.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen…

  • Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Lassan, de biztosan közeledik a téli átigazolási időszak utolsó napja. Éppen ezért érdekes a Barcelona jelenlegi helyzete, ugyanis a katalán klub a csatár poszt tekintetében rendkívül szerényen áll, lényegében Luiz Suárezen kívül nincs senki, aki bevethető lenne ezen a helyen.