2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Kecskemét

Denevérrel volt tele a kivágott fa

Apostagról riasztották az illetékes természetvédelmi őrt január 4-én, hogy alvó denevéreket találtak egy játszótéren kivágott fűzfában, amely az elmúlt hetek viharai miatt baleset-veszélyessé vált.

Mintegy 60 egyed rőt koraidenevért találtak, akik a fa odvában teleltek
Fotó: hiros.hu

A természetvédelmi őr azonnal a helyszínre sietett, és 60 rőt koraidenevért talált a fa odvában, ami nem kis meglepetést okozott a favágóknak. A bolygatás és a nagyon enyhe idő miatt a denevérek elég aktívak voltak, ezért gyorsan átpakolta őket egy dobozba és elvitte a Kolon-tóhoz, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság legközelebbi denevértornyába, ahol biztonságban tovább telelhetnek.


– Magammal vittem azt a tuskót is, amelyben eredetileg voltak, és azt is betettem a denevértoronyba, így ha akarnak, akár abban is folytatni tudják a telelésüket – számolt be Sápi Tamás természetvédelmi őrkerület-vezető.

Az apostagi önkormányzat munkatársai gyors reagálásának köszönhetően a kaland ellenére minden bizonnyal sikeresen át tud majd telelni a kis kolónia. Magyarországon minden denevérfaj, beleértve a rőt koraidenevért is, védett vagy fokozottan védett.

Kapcsolódó Cikkek