EUR: 317,77 Ft
CHF: 281,26 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Kecskemét

Denevérrel volt tele a kivágott fa

Apostagról riasztották az illetékes természetvédelmi őrt január 4-én, hogy alvó denevéreket találtak egy játszótéren kivágott fűzfában, amely az elmúlt hetek viharai miatt baleset-veszélyessé vált.

Mintegy 60 egyed rőt koraidenevért találtak, akik a fa odvában teleltek
Fotó: hiros.hu

A természetvédelmi őr azonnal a helyszínre sietett, és 60 rőt koraidenevért talált a fa odvában, ami nem kis meglepetést okozott a favágóknak. A bolygatás és a nagyon enyhe idő miatt a denevérek elég aktívak voltak, ezért gyorsan átpakolta őket egy dobozba és elvitte a Kolon-tóhoz, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság legközelebbi denevértornyába, ahol biztonságban tovább telelhetnek.


– Magammal vittem azt a tuskót is, amelyben eredetileg voltak, és azt is betettem a denevértoronyba, így ha akarnak, akár abban is folytatni tudják a telelésüket – számolt be Sápi Tamás természetvédelmi őrkerület-vezető.

Az apostagi önkormányzat munkatársai gyors reagálásának köszönhetően a kaland ellenére minden bizonnyal sikeresen át tud majd telelni a kis kolónia. Magyarországon minden denevérfaj, beleértve a rőt koraidenevért is, védett vagy fokozottan védett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.