2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb IX.kerület

Díjak a példamutató roma diákoknak

A kerületi önkormányzat 2000-ben alapította a Ferencvárosi „deák” Közalapítványt, amely az iskolák szakmai ajánlása alapján immár 12. alkalommal jutalmazza azokat a ferencvárosi hátrányos helyzetű, magukat romának valló tanulókat, akik példás tanulmányi eredményükkel, közösségi szerepvállalásukkal vagy sportteljesítményükkel kivívták intézményük elismerését, és társaiknak jó példát mutattak.

Zombory Miklós alpolgármester, a kuratórium tagja elmondta, egykori pedagógusként örömmel tölti el, hogy a hagyományos jutalmazáson kívül a közalapítvány a tanulás több területén képes ösztöndíjakat is nyújtani a kerületi tehetséges diákoknak.


A kilenc díjazott személyre szabott jutalmakat, számítástechnikai, sport-, illetve taneszközöket vihetett haza (Fotó: ferencvaros.hu)

Tar József, a Ferencvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke azt emelte ki, hogy a hátrányos helyzetből való egyetlen valódi kitörési pont a tanulás, míg Leskó Emese, az alapítvány kuratóriumi tagja méltatta a díjazott tanulókat, majd Klujber Róbertné, a közalapítvány elnöke és Zombory Miklós alpolgármester, kuratóriumi tag adta át a tárgyjutalmakat, többek között két, sportolásra való görkorcsolyát, amellyel a máris szép eredményekkel büszkélkedő Kristóf József és Kristóf Katalin testvérpár még eredményesebben készülhet fel a jövő évi speciális nyári világjátékokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.