EUR: 321,52 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb I.kerület II.kerület

Díjazták a családokért dolgozókat

Átadták a Média a Családért Alapítvány díjait a Bazárban. A Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin 2007-ben alapította a Média a Családért-díjat, tavaly pedig további két kategóriát is létrehoztak, emellett három közönségdíj és az Emmi különdíja is gazdára talált.

– A média történeteket mesél. Aggasztókat, elbűvölőket, meglepőket. Sokszor szépeket, máskor hazugokat. De vajon ezek a történetek rólunk szólnak: a mi hétköznapjainkról, a valódi érzéseinkről, a mindennapi feladatainkról, a családunkról? A média szenzációra éhes – mondják a szakemberek. Mi pedig úgy gondoljuk: nincs igazibb, igazabb szenzáció a családnál – fogalmazott dr. Aczél Petra, a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Corvinus Egyetem egyetemi tanára.


Idén a családbarát médiának szóló legnagyobb elismerést, az 500 ezer forinttal járó Média a Családért-díjat Élő Anita vehette át Lévai Anikótól a Heti Válaszban megjelent „Melyik nem kellett volna?” című írásáért. A díj 2017-es támogatója a Béres Gyógyszergyár volt.

– A társadalom legkisebb sejtje a család, amely az ember életének, fejlődésének, kiteljesedésének alapja. Gyökér, amelyre támaszkodunk, forrás, amely táplál, példa, amely épít, erő, amely megtart, szeretet, amely boldogságra tanít” – mondta Béres Klára, a cég kommunikációs igazgatója.


Lévai Anikó beszédében kiemelte, itt az ideje a családokon belüli másik kiszolgáltatott generációra, az idősekre is ráirányítani a figyelmet.

Novák Katalin család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár hozzátette, 2018 a Családok éve. A több támogatás, sok színes program mellett fontos, hogy a lehetőségekről hiteles forrásból, pontosan tájékozódhassanak az érintettek – hangsúlyozta. Az Emmi különdíját Jobbágyi Zsófia Magyar Hírlapban megjelent Dicsérj, dicsérj, dicsérj! című vezércikke kapta.

A Média a Nemzedékekért-díjat Horváth Ágnes és Horváth Szilárd kapta. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában készült Aktív időskor című felvételükért vehették át az Emmi által támogatott elismerést Novák Katalintól.

Az 500 ezer forinttal járó Külhoni Média a Családért-díjat Kiss Réka, a hirek.sk oldalán megjelenő Otthontalan memoár című írásáért kapta.

A Média a Családért-díj és a Média a Nemzedékekért-díj kategóriában közönségdíjast is választhattak a mediaacsaladert.hu-n szavazók. Előbbi nyertese Kozák Annamária, az Apa Akadémia című, Katolikus rádióban megjelenő műsoráért, utóbbit Finy Petra nyerte el, a wmn. hu oldalon megjelenő Békén kell hagyni a gyerekeket című munkájával.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.