2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb Nagykanizsa

Díjazták a teljesítményt

Két kanizsai versenyzőt is a legjobbnak választottak saját sportágában a 2017-es teljesítménye alapján. Ferinc Vince az ultrakönnyű repülés kategóriában érdemelte ki az Év sportolója címet, míg Kondákor Emília Cecília az esztendő legjobb női ökölvívója lett.

Ferinc Vince nem először foglalta el a sportág képzeletbeli hazai trónját, a legjobbnak járó serleget legutóbb tavaly vette át. Akkor azért, mert 2016-ban autgyro kategóriában világbajnok lett, megszerezve a szakág első vb-érmét. A hatvan év feletti Ferinc Vince korábban motoros sárkányrepülővel versenyzett, 1999-ben csapatvilágbajnoki címet szerzett, hazai aranyérmeit szinte megszámolni sem lehet, s akad több ezüstje és bronza Eb-kről és vb-kről is.


A kiváló sportember tavaly a könnyűrepülő Európa-bajnokságot hozta el Nagykanizsára, és sportigazgatóként, főszervezőként dolgozott annak sikeréért, idén pedig világbajnokság házigazdája lesz a kiskanizsai reptér: a rendezés jogának elnyerésében elévülhetetlen érdemei vannak Ferinc Vincének.

Kondákor Emília Cecília az egyik legígéretesebb tehetség női ökölvívásban (Fotó: Gergely Szilárd)

A még mindig csak utánpótláskorú Kondákor Emília Cecília, a Botos András Ökölvívó Akadémia versenyzője a teljes magyar női mezőnyt – tehát a felnőtteket is – maga mögé utasította a szakszövetség választása alapján. A fiatal bunyós tavaly, megismételve az egy évvel korábban a juniorok között szerzett Európa-bajnoki bronzérmét, ugyancsak harmadik lett az Eb-n, ezúttal már az ifjúságiak között.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.