2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Díjazták a teljesítményt

Két kanizsai versenyzőt is a legjobbnak választottak saját sportágában a 2017-es teljesítménye alapján. Ferinc Vince az ultrakönnyű repülés kategóriában érdemelte ki az Év sportolója címet, míg Kondákor Emília Cecília az esztendő legjobb női ökölvívója lett.

Ferinc Vince nem először foglalta el a sportág képzeletbeli hazai trónját, a legjobbnak járó serleget legutóbb tavaly vette át. Akkor azért, mert 2016-ban autgyro kategóriában világbajnok lett, megszerezve a szakág első vb-érmét. A hatvan év feletti Ferinc Vince korábban motoros sárkányrepülővel versenyzett, 1999-ben csapatvilágbajnoki címet szerzett, hazai aranyérmeit szinte megszámolni sem lehet, s akad több ezüstje és bronza Eb-kről és vb-kről is.


A kiváló sportember tavaly a könnyűrepülő Európa-bajnokságot hozta el Nagykanizsára, és sportigazgatóként, főszervezőként dolgozott annak sikeréért, idén pedig világbajnokság házigazdája lesz a kiskanizsai reptér: a rendezés jogának elnyerésében elévülhetetlen érdemei vannak Ferinc Vincének.

Kondákor Emília Cecília az egyik legígéretesebb tehetség női ökölvívásban (Fotó: Gergely Szilárd)

A még mindig csak utánpótláskorú Kondákor Emília Cecília, a Botos András Ökölvívó Akadémia versenyzője a teljes magyar női mezőnyt – tehát a felnőtteket is – maga mögé utasította a szakszövetség választása alapján. A fiatal bunyós tavaly, megismételve az egy évvel korábban a juniorok között szerzett Európa-bajnoki bronzérmét, ugyancsak harmadik lett az Eb-n, ezúttal már az ifjúságiak között.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.