EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Sopron

Díjnyertes Lúdas Matyi

A Lúdas Matyi című zenés mesejátékot láthatják az alsós és óvodásbérlettel rendelkezők a Soproni Petőfi Színházban januárban több alkalommal. A produkció rendezői díjat nyert Szarvason a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon.

 Fazekas Mihály eredeti szövege alapján vitte színre Lúdas Matyi hőstetteit a Zentai Magyar Kamaraszínház. A társulat László Sándor rendezésében állította színpadra Fazekas Mihály közismert történetét. Az előadás a múlt és a jelen találkozását mutatja be, és a rendező László Sándor szerint a szöveg tud szólni a XXI. század emberéhez, a színészek kommunikálnak a nézőkkel, a gyerekekkel, a felnőttekkel. A figurákat a mai kor emberének jellemvonásaival igyekeztek felruházni az alkotók, így is közel hozzák a jelenhez a klasszikus mesét.

A nagy sikerű produkció meghódította a közönséget, olyannyira, hogy tavaly a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a legjobb mesejáték rendezéséért vehettek át díjat. A zentai színháznak nem ez volt az első elismerése a rendezvénysorozat történetében.

Az előadást díjazták is
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Lúdas Matyi című előadás elkészítésében dramaturgként Góli Kornélia, zenei munkatársként pedig Virág György segítette a rendező munkáját, míg a színpadi látvány megvalósításért Rutonić Róbert dolgozott. Játsszák: Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea, Nešic Máté, Papp Arnold, Rutonić Róbert és Virág György.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.