2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Sopron

Díjnyertes Lúdas Matyi

A Lúdas Matyi című zenés mesejátékot láthatják az alsós és óvodásbérlettel rendelkezők a Soproni Petőfi Színházban januárban több alkalommal. A produkció rendezői díjat nyert Szarvason a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon.

 Fazekas Mihály eredeti szövege alapján vitte színre Lúdas Matyi hőstetteit a Zentai Magyar Kamaraszínház. A társulat László Sándor rendezésében állította színpadra Fazekas Mihály közismert történetét. Az előadás a múlt és a jelen találkozását mutatja be, és a rendező László Sándor szerint a szöveg tud szólni a XXI. század emberéhez, a színészek kommunikálnak a nézőkkel, a gyerekekkel, a felnőttekkel. A figurákat a mai kor emberének jellemvonásaival igyekeztek felruházni az alkotók, így is közel hozzák a jelenhez a klasszikus mesét.

A nagy sikerű produkció meghódította a közönséget, olyannyira, hogy tavaly a VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a legjobb mesejáték rendezéséért vehettek át díjat. A zentai színháznak nem ez volt az első elismerése a rendezvénysorozat történetében.

Az előadást díjazták is
Fotó: Pro Kultúra Sopron

A Lúdas Matyi című előadás elkészítésében dramaturgként Góli Kornélia, zenei munkatársként pedig Virág György segítette a rendező munkáját, míg a színpadi látvány megvalósításért Rutonić Róbert dolgozott. Játsszák: Dévai Zoltán, Lőrinc Tímea, Nešic Máté, Papp Arnold, Rutonić Róbert és Virág György.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek