EUR: 332,58 Ft
CHF: 302,62 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb X.kerület

Disznóláb varrástól az EKG-mérésig

Minden korábbi látogatói rekordot megdöntött idén a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A háromnapos, 15 ország 150 kiállítóját felvonultató felsőoktatási seregszemlére 52 500 érdeklődő látogatott ki a Hungexpo területére, ami fele a tavaly felvételizetteknek − tájékoztattak a szervezők.

Soha ennyien nem voltak még a kiállításon

Beszámolójukból kiderül, a diákok a továbbtanuláshoz szükséges információk mellett számos, a későbbi pályájukhoz köthető programon keresztül is megismerhették a szakterületeket, varrhattak disznólábat, részt vehettek kémiai kísérletben és lőgyakorlaton, de végezhettek EKG-mérést is.


Így kell disznólábat varrni

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás évek óta a hazai felsőoktatási intézmények egyik legnagyobb bemutatkozási helyszíne, egyben a magyar pedagógusok kiemelkedő szakmai expója, az érdeklődő diákok számára pedig az egyik leginkább meghatározó információs központ. Ezt az is jól mutatja, hogy január 18–20. között 52 500-an látogattak ki a kiállításra, ami közel 22 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest.

A virtuális valóság magával ragadta a fiatalokat

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megvalósuló 18. Educatio Nemzetközi Szakkiállításon 15 ország 150 kiállítói standjáról szerezhettek információt a továbbtanulni vágyók, köztük valamennyi magyar felsőoktatási intézmény mellett már 35 külföldi intézmény, 25 szakképzési hely és 21 egyéb szakmai kiállító kínálata közül válogathattak az érdeklődők. A munkaerőpiaci és pályaválasztási trendeknek megfelelően pedig 12 informatikai szakképző helynek is bemutatkozási lehetőséget biztosított a rendezvény. Az intézmények és duális képzőhelyek a legújabb innovációkkal készültek. Korosztálytól függetlenül nagy sikert aratott az áramtermelő bicikli, a mozdonyszimulátor, a VR, azaz virtuális valóság szemüveg, a 3D-s nyomtató és a napelemes autó is.


Nem varázslat, kémia!

A továbbtanuláshoz szükséges információk mellett játékos, a későbbi pályájukhoz köthető feladatokon keresztül is megismerhették a képzőhelyek szakterületeit a diákok; így varrhattak disznólábat, fotózhattak, részt vehettek kémiai kísérletekben, lőgyakorlaton vagy akrobatikus produkciókban, de lehetőségük volt EKG-mérésre és próba nyelvvizsga kitöltésére is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.