EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,07 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb X.kerület

Disznóláb varrástól az EKG-mérésig

Minden korábbi látogatói rekordot megdöntött idén a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A háromnapos, 15 ország 150 kiállítóját felvonultató felsőoktatási seregszemlére 52 500 érdeklődő látogatott ki a Hungexpo területére, ami fele a tavaly felvételizetteknek − tájékoztattak a szervezők.

Soha ennyien nem voltak még a kiállításon

Beszámolójukból kiderül, a diákok a továbbtanuláshoz szükséges információk mellett számos, a későbbi pályájukhoz köthető programon keresztül is megismerhették a szakterületeket, varrhattak disznólábat, részt vehettek kémiai kísérletben és lőgyakorlaton, de végezhettek EKG-mérést is.


Így kell disznólábat varrni

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás évek óta a hazai felsőoktatási intézmények egyik legnagyobb bemutatkozási helyszíne, egyben a magyar pedagógusok kiemelkedő szakmai expója, az érdeklődő diákok számára pedig az egyik leginkább meghatározó információs központ. Ezt az is jól mutatja, hogy január 18–20. között 52 500-an látogattak ki a kiállításra, ami közel 22 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest.

A virtuális valóság magával ragadta a fiatalokat

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megvalósuló 18. Educatio Nemzetközi Szakkiállításon 15 ország 150 kiállítói standjáról szerezhettek információt a továbbtanulni vágyók, köztük valamennyi magyar felsőoktatási intézmény mellett már 35 külföldi intézmény, 25 szakképzési hely és 21 egyéb szakmai kiállító kínálata közül válogathattak az érdeklődők. A munkaerőpiaci és pályaválasztási trendeknek megfelelően pedig 12 informatikai szakképző helynek is bemutatkozási lehetőséget biztosított a rendezvény. Az intézmények és duális képzőhelyek a legújabb innovációkkal készültek. Korosztálytól függetlenül nagy sikert aratott az áramtermelő bicikli, a mozdonyszimulátor, a VR, azaz virtuális valóság szemüveg, a 3D-s nyomtató és a napelemes autó is.


Nem varázslat, kémia!

A továbbtanuláshoz szükséges információk mellett játékos, a későbbi pályájukhoz köthető feladatokon keresztül is megismerhették a képzőhelyek szakterületeit a diákok; így varrhattak disznólábat, fotózhattak, részt vehettek kémiai kísérletekben, lőgyakorlaton vagy akrobatikus produkciókban, de lehetőségük volt EKG-mérésre és próba nyelvvizsga kitöltésére is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.