EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb X.kerület

Disznóláb varrástól az EKG-mérésig

Minden korábbi látogatói rekordot megdöntött idén a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A háromnapos, 15 ország 150 kiállítóját felvonultató felsőoktatási seregszemlére 52 500 érdeklődő látogatott ki a Hungexpo területére, ami fele a tavaly felvételizetteknek − tájékoztattak a szervezők.

Soha ennyien nem voltak még a kiállításon

Beszámolójukból kiderül, a diákok a továbbtanuláshoz szükséges információk mellett számos, a későbbi pályájukhoz köthető programon keresztül is megismerhették a szakterületeket, varrhattak disznólábat, részt vehettek kémiai kísérletben és lőgyakorlaton, de végezhettek EKG-mérést is.


Így kell disznólábat varrni

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás évek óta a hazai felsőoktatási intézmények egyik legnagyobb bemutatkozási helyszíne, egyben a magyar pedagógusok kiemelkedő szakmai expója, az érdeklődő diákok számára pedig az egyik leginkább meghatározó információs központ. Ezt az is jól mutatja, hogy január 18–20. között 52 500-an látogattak ki a kiállításra, ami közel 22 százalékos növekedést jelent a tavalyihoz képest.

A virtuális valóság magával ragadta a fiatalokat

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megvalósuló 18. Educatio Nemzetközi Szakkiállításon 15 ország 150 kiállítói standjáról szerezhettek információt a továbbtanulni vágyók, köztük valamennyi magyar felsőoktatási intézmény mellett már 35 külföldi intézmény, 25 szakképzési hely és 21 egyéb szakmai kiállító kínálata közül válogathattak az érdeklődők. A munkaerőpiaci és pályaválasztási trendeknek megfelelően pedig 12 informatikai szakképző helynek is bemutatkozási lehetőséget biztosított a rendezvény. Az intézmények és duális képzőhelyek a legújabb innovációkkal készültek. Korosztálytól függetlenül nagy sikert aratott az áramtermelő bicikli, a mozdonyszimulátor, a VR, azaz virtuális valóság szemüveg, a 3D-s nyomtató és a napelemes autó is.


Nem varázslat, kémia!

A továbbtanuláshoz szükséges információk mellett játékos, a későbbi pályájukhoz köthető feladatokon keresztül is megismerhették a képzőhelyek szakterületeit a diákok; így varrhattak disznólábat, fotózhattak, részt vehettek kémiai kísérletekben, lőgyakorlaton vagy akrobatikus produkciókban, de lehetőségük volt EKG-mérésre és próba nyelvvizsga kitöltésére is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek