2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Zalaegerszeg

Disznóvágás a város közepén

Nem mindennapi látványban lehetett részük azoknak a városlakóknak, akik időben ébredtek szombaton reggel, hiszen a kíváncsiskodók a falusi disznóvágás hamisítatlan élményét élhették át. A közel 210 kilós sertést a hagyományoknak megfelelően dolgozták fel, szakavatott böllér irányításával.

Képünkön a perzselés folyamata látható, szalmacsutak helyett a mai modern technikával. Disznóölésnél férfimunka a perzselés, a tartós töltelékek elkészítése, a hús és szalonna sózása. A régi mondás ma is tartja magát, azaz, hogy terhes asszony ne lépjen disznóperzselésbe, mert a gyereke szőrös lesz; ne egyék a velőből, mert a gyereke taknyos lesz.

Fotó: Inhof andrás

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Fotó : Inhof András

Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.