EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Divatba hozzák a családot!

– Még öt gyermek után is mindig elcsodálkozom, milyen megindítóan ártatlan és törékeny egy újszülött, akit ösztönösen védelmezni és óvni szeretnénk – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubja alapítója, Újbuda polgármestere, amikor Németh Zsolt Budafokon élő országgyűlési képviselővel, háromgyermekes családapával meglátogatott néhányat azok közül az újszülöttek közül, akik 2018-ban elsőként látták meg a napvilágot a Szent Imre Kórház Szülészeti Osztályán. Király Nóra megemlítette, hogy 2016-ban Magyarország újszülöttjeinek 1,7 százalékát, a fővárosinak pedig közel 10 százalékát a XI. kerületi csecsemők adták.

Újbuda alpolgármestere felhívta a figyelmet, hogy az életkezdési támogatás mértéke Újbudán a legmagasabb a fővárosi kerületek között: jövedelemtől függően akár 99 750 forint is lehet.


– Épülnek-szépülnek a játszóterek, bölcsődék, óvodák és a közeljövőben megkezdi működését a Fehérvári úti Budai Gyermekegészség Centrum is!

Németh Zsolt, Dél-Buda országgyűlési képviselője kiemelte, már érzékelhetőek azok az intézkedések, amelyeket a kormány a családokért, a gyermekvállalási kedv javításáért tesz. A képviselő úgy fogalmazott, hogy a családokat támogató kormányzati lehetőségek tárháza végtelen, és emlékeztetett, hogy a családi adókedvezményt az első Orbán-kormány vezette be.


– A kormányzati intézkedésekkel azt szeretnénk elősegíteni, hogy „divatba hozzuk” a család intézményét.

Kiemelte, a családi adókedvezmény összegét ez évtől tovább növelte a kormány, így egy kétgyermekes család január 1-jétől 35 ezer, jövőre pedig 40 ezer forint kedvezményt kap. Németh Zsolt megemlítette a köldökzsinórprogramot, amelynek révén azok a magyar állampolgárok is részesülhetnek anyasági támogatásban és babakötvényben, akiknek külföldön születik gyermeke.

Király Nóra és Németh Zsolt a szülészeten lévő babáknak és édesanyjuknak is egy kis ajándékkal készült. A csomagok az Újbuda önkormányzata által kiírt meseíró-pályázat legjobb alkotásait kötetbe foglaló Mesés egészség mesekönyvet, valamint tisztálkodási szereket és törölközőt rejtettek.

Kapcsolódó Cikkek