2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szekszárd

Drogprevenció a megyében

A szekszárdi Polgármesteri Hivatalban mutatták be azt a kiadványt, amely a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum gondozásában jelent meg. Az Így látjuk mi című lap azon Tolna megyei szakembereknek a munkája, akik sokat segítettek a kábítószer-probléma feltárásában.

– A szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak ez már a sokadik kiadványa. Eddig elsősorban olyan területről szóltak a cikkek, amelyek prioritást élveztek a városban, és amelyek a fontosabb problémákat taglalták. A mostani kiadványunk eltér a már megszokottól, ugyanis volt 2016-ban egy konferenciánk, és az ott előadott, elhangzott előadások kivonatait tartalmazza a kiadvány.


Ez azért fontos, mert ezen a konferencián helyi szakemberek adtak elő. Azt gondolom, hogy Szekszárd – mint megyeszékhely – addiktológiai, pszichiátriai és mentálhigiénés szempontból is olyan szakembergárdával büszkélkedhet és olyan szakmai tapasztalattal rendelkeznek, amelyet úgy gondoltuk, hogy kiadványban is meg lehetne jelentetni. A kiadvány számos témát taglal, többek között a korai anya-gyerek kapcsolatot, agressziókezelést vagy akár a fotózást mint énvédő, segítő tevékenységet. Emellett a kiadvány tartalmazza legutóbbi kutatásainknak eredményeit is, amelyet 16 évesek körében végeztünk el – nyilatkozta Kálóczi Andrea, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai vezetője.

A kiadvány nemcsak szakembereknek készült, hanem olyan érdeklődőknek is, akik addiktológiai munkát nem végeznek, de olyan szociális, egészségügyi vagy oktatási területen dolgoznak, ahol ezt a tudást kamatoztathatják. A kiadvány egyelőre 300 példányban készült el, és a Fórum igyekszik minden nagyobb megyei intézménybe eljuttatni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.