EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,07 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Dunaújvárosban dőlt meg a melegrekord

Dunaújvárosban dőlt meg az országos hajnali melegrekord január 7-én – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatójában.

Vasárnap hajnalban 10,2 fokot mértek, ez új rekord. A korábbi hajnali csúcsot Pápán rögzítették 1994-ben, akkor 9,9 fokra hűlt csak le a hajnali hőmérséklet. A szélsőségek válogatása és ellenőrzése a mérések kezdete óta tart, ennek ellenére előfordulhat, hogy a bemutatottnál szélsőségesebb értékek is bekövetkeztek, vagy esetleg hibás érték maradt az adatok között, különösen a XX. század első felében, amely időszakról túlnyomó részben csak kéziratos formában vannak adataink. A mért legmagasabb vagy legalacsonyabb hőmérsékletek többnyire kis területre és nagyon rövid időszakra érvényesek. Kialakulásukhoz gyakran különböző meteorológiai és lokális hatások együttes bekövetkezése, megerősödése szükséges.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.