2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb Dunaújváros

Ebösszeírás már csak februárban lesz

Újra városi ebösszeírást hirdettek meg, a jogszabályban meghatározott tartalommal. A leadás módosított határideje február 28.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak céljából. Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani, ennek elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. Az önkormányzat az ebösszeírás adatai alapján egyelőre nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését. Az ebösszeíró adatlapot a gazdik postai úton is megkapják, de beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Beruházási Osztályán (2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. III. em. 313.), vagy a Polgármesteri Hivatal portáján, illetve letölthetők az önkormányzati weboldalról is. Az adatlap tartalmazza a tulajdonos adatait, illetve a kutyus adatait is, úgymint fajtajellemzők vagy az eb hívóneve.


Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:

 • Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1.
 • Hivatal portáján, illetve a Városüzemeltetési és Beruházási Osztályán leadható
 • Elektronikus úton (aláírva, majd szkennelt formában) az [email protected] e-mail-címre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.