EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb VIII.kerület

Egészséges Józsefvárost!

Az egészségüggyel kapcsolatos további fejlesztésekről döntött még decemberben a képviselő-testület. A fejlesztések, eszközbeszerzések a háziorvosi alapellátást és a járóbeteg-szakellátást nyújtó Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központot (JEK) is érintik.

Sára Botond alpolgármester elmondta, további jelentős eszközberuházás valósulhat meg a Szent Kozma Egészségügyi Központban is – hangsúlyozta Sára Botond

– A 2016-ban bevezetett józsefvárosi egészségügyi életpályamodell keretében a háziorvosok munkakörülményeinek javítása és az infrastruktúra fejlesztése érdekében pályázatot ír ki az önkormányzat – beszélt Sára Botond alpolgármester Józsefváros önkormányzatának egy fontos kezdeményezésével kapcsolatban. Hozzátette: – A kerületi háziorvosok összesen több mint 17 millió forintos keretösszegre pályázhatnak. A támogatás mértéke praxisonként maximum 350 ezer forint lehet. A háziorvosi rendelők részére emellett egy-egy defibrillátort, valamint a Mikszáth téri rendelőbe egy hasi ultrahangkészüléket szerez be az önkormányzat, mintegy ötmillió forintért – fűzte hozzá.


Az önkormányzat számára kiemelt területnek számít az egészségügy. Az elmúlt években mintegy 3 milliárd forintot biztosított egészségügyi célokra, számos fejlesztést végzett el, többek között teljeskörűen megújította a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központot. A tavaly az egészségügyi feladatok biztosítására és fejlesztésére fordított összeg megközelítette a 900 millió forintot, amelyből a JEK mammográfiai eszközt, ultrahang- és átvilágító röntgenkészüléket szerez be – 120 millió forintból –, illetve 750 millió forintos forrás biztosításával a kerületi háziorvosi rendelők is megújulnak. Ez a sorozat folytatódik most.

– További jelentős eszközberuházás valósulhat meg a Szent Kozma Egészségügyi Központban is – hangsúlyozta Sára Botond. – A szakrendelő eszközparkjának fejlesztése érdekében, az Egészséges Budapestért Program keretében egy több mint 230 millió forintos támogatásra nyújtott be kérelmet az önkormányzat az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz.


A december 19-ei testületi ülésen arról is döntöttek, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat együttműködési megállapodást köt az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal: e szerint a két fél közösen, egymással szorosan együttműködve törekszik az Egészséges Budapest Programban megfogalmazott célkitűzések lehető legteljesebb megvalósítására.

Kapcsolódó Cikkek