EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Sport

Egyre közelebb az álmához Fucsovics

Óriási bravúrt hajtott végre Fucsovics Márton szerda hajnalban, hiszen az Australian Open második fordulójában négy szettben legyőzte a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey-t, így bejutott a legjobb 32 közé.

Győzelmével Fucsovics Márton történelmi sikert aratott, hiszen Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta ő az első magyar férfi, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé. A 25 éves magyar teniszező 2 óra 43 perc alatt négy szettben 6:4, 7:6, 4:6, 6:2-re győzte le a melbourne-i kiemelési listán 13. Sam Querreyt.


– Nagyon boldog vagyok, ez életem eddigi legnagyobb győzelme. Az elején nagyon erősen kezdett, de tudtam, hogy képes vagyok tartani vele a lépést. Végig ezzel a felfogással játszottam, higgadtan, nyugodtan, elsősorban a saját játékomra, a saját szerváimra próbáltam odafigyelni. Amikor neki egy kicsit lankad a figyelme, elkezd fáradni, akkor meglepni őt, a bréklabdára koncentrálni – nyilatkozta az Origo tudósítójának Fucsovics.

(MTI/AP/Ng Han Guan)

 

A teljesítmény azért is elképesztő, mert ausztrál idő szerint 11 órakor már 34 fokot mutatott a hőmérő, és ez csak emelkedett.


– Fel voltam készülve a melegre, tudtam, hogy ilyen kánikula lesz. Annyira a játékra koncentráltam, annyira akartam nyerni, hogy mindent kizártam, és mindig csak a következő labdamenetre összpontosítottam. Őt viszont már a negyedik szett elejétől megütötte a meleg, láttam, hogy szinte dülöngél a pályán, csak próbálta beütni a szerváit, valahogy megnyerni a pontot – magyarázta.

A harmadik körben az ellenfele az argentin Nicolás Kicker lesz, akit január elején 6:0, 6:3-ra vert az indiai Púnában. Ha ezt az akadályt is sikerrel veszi, akkor a következő körben Roger Federer várja.

– Mostantól Kickerre koncentrálok. Két hete Indiában meg tudtam verni, remélem, most is hasonlóan fog alakulni, és akkor tényleg minden vágyam az lesz, hogy Federerrel tudjak játszani – fogalmazott a világranglistán 80. magyar játékos.

Kapcsolódó Cikkek