2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Egyre nő a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában

Egyre nagyobb gondot jelent az illegális bevándorlás a 2015-ös menekülthullám idején még félreeső országnak számító Bosznia-Hercegovinában – írta az APA osztrák hírügynökség szerdán.

Hivatalos adatok szerint január 1. és 26. között 187 migránst állítottak elő a hatóságok. Többségüket a montenegrói és a szerb határ közelében fogták el.


Kedden 15 líbiai és tunéziai migránst vettek őrizetbe a kelet-boszniai határrégióban található Zvornikban és Bratunacban. Egy nappal korábban 16 afganisztáni és pakisztáni állampolgárt fogtak el Visegrad határvárosban.

2017 végén és 2018 elején legalább 210, illegális határátlépésre készülő embert tartóztattak fel a boszniai hatóságok. Tavaly 735 migránst fogtak el Bosznia-Hercegovinában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.