2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Sopron

Egyre több gyermek „gombozik” Sopronban

Jubileumi, 25. szektorlabda-házibajnokságára készül a SMAFC Szektorlabda Szakosztálya. Inczédi Gergő szakosztályvezetőtől megtudtuk, hogy Sopronban folyamatosan nő az érdeklődés a gombfoci iránt, és rangos versenyek helyszíne lesz a leghűségesebb város.

– Már-már hagyománya van a soproni szektorlabda-bajnokságnak. A februáriról mit kell tudni?


– A szakosztály majdnem hétéves fennállása során most rendezzük a huszonötödik házibajnokságunkat. Azért volt szükség ilyen sok gombozásra, mert a tagok nagyon szeretnek játszani, és fontos, hogy hazai környezetben tudjuk gyakorolni a versenyszituációt. A tréning emellett a másodosztályt is megjárt gombozók tudásának csiszolásában, valamint az utánpótlás nevelésében is szerepet játszik. A klub mindig is jó kapcsolatot ápolt más városok játékosaival, így több vendégünk is lesz.

Egyre több fiatal “gombozik” Sopronban
Fotó: SMAFC Szektorlabda Szakosztály

– Kik jelentkezhetnek a tornára?


– Az első alkalmakkor a résztvevők létszáma alig lépte túl a tízet. A szakosztály fejlődésével azonban minden versenyre egyre többen jelentkeznek, aminek nagyon örülök. Vasárnap reggel kilenckor, a bajnokság kezdetén viszont nem szeretnék meglepődni, és vészmegoldások után kapkodni. Arra kérnék minden kedves érdeklődőt, hogy február 1-je, csütörtök este nyolcig szíveskedjék jelentkezni a [email protected] címen. Szakosztályunkban komoly utánpótlás-nevelés folyik. Büszkeségünk, hogy tele vagyunk fiatalokkal, nincs az országban még egy klub, ahol ennyi gyerek gombozna ilyen ügyesen!

25. SMAFC Szektorlabda Házi Bajnokság

Helyszín: Krasznai Ferenc Sportcsarnok, Sopron
Időpont: február 4., vasárnap, 9 óra

– Milyen évet zárt a SMAFC szakosztály, és mik a tervek erre az évre?

– 2017-ben az NB III harmadik helyén zártunk, a Rózsadomb visszalépése miatt pedig megkaptuk a szövetség engedélyét a magasabb osztályban való indulásra. Ez klubtörténeti siker. A mostani esztendő a klub fennállásának legsűrűbb  éve lesz. A naptár összeállítása okozta az egyik legnagyobb fejtörést. Idén is megkaptuk a szövetségtől a licencet az országos verseny megrendezésére, sőt ezúttal az őszi, portugáliai világbajnokság selejtezője a mi versenyünk is, ezért nagy létszám és nívós játék várható. Idén négy alkalommal szeretnénk házibajnokságot rendezni, és minél több gyereket játszani látni.

– Hogy fejlődik a sportág?

– A sportág fejlődése erősen stagnál, akárhogy is nézzük, az országos mezőny nem gyarapszik, sőt. A versenyeken évről évre ugyanazok az arcok szerepelnek, így aztán nem nagy kunszt megállapítani, hogy a szektorlabda folyamatosan öregszik. Itt, Sopronban szerencsére sok a fiatal, nagyon örülök, hogy szeretik a játékot, és nem kell őket erőltetni, hogy kimozduljanak otthonról.

– Általánosságban mekkora az érdeklődés?

– Az elmúlt öt évben rendezett országos Sopron Kupa népszerűsége nőttön nő. Az első alkalommal még „csak” harmincan utazták át a fél vagy az egész országot, hogy velünk gombozhassanak egy jót, azóta pedig évről évre kellemes emlékekkel térnek haza, és szerencsére a következő alkalmakkor mindig egy picivel többen vagyunk.

Sopronban folyamatosan nő a szektorlabda népszerűsége
Fotó: SMAFC Szektorlabda Szakosztály

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.