EUR: 338,67 Ft
CHF: 318,98 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb Győr

Egyre vonzóbb az egyenruha

Nyílt napot tartottak diákoknak a Győri Rendőrkapitányságon, ahol a tájékoztatók mellett érdekes bemutatók részesei lehettek az érdeklődő fiatalok. A számok pedig azt mutatják: egyre vonzóbb a rendőri hivatás.

A nyílt napot sajtótájékoztató előzte meg, ahol Váczi Attila rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője és Domschitz Katalin rendőr őrnagy, a megyei Humánigazgatási Szolgálat oktatási kiemelt főelőadója számolt be a rendőri utánpótlást érintő ügyekről.


A továbbtanulási lehetőségek is érdekelték az érettségi előtt álló diákokat
Fotó: Marcali Gábor

– A minden évben megtartott nyílt nap egyik fő célja, hogy az utánpótlást megteremtsük, így örömmel nyitjuk meg a kapitányságot előttük – kezdte a kapitányságvezető. – Szeretnénk nekik megmutatni, hogy rendőrnek lenni nem munka, hanem egy életen át tartó hivatás. A fiatalok itt szakszerű tájékoztatást kapnak a felvételi lehetőségeiről és a különféle szakterületekről is. Igyekszünk figyelemfelkeltő előadásokat, bemutatókat szervezni, hogy akik érdeklődnek, tényleg jelentkezzenek is rendőrnek.

A járőrkutyás bemutató mindig a kedvencek közé tartozik
Fotó: Marcali Gábor

Elhangzott, hogy az életpályamodell is vonzerővel bír, hiszen a rendőrség kötelékébe tartozni stabil, kiszámítható megélhetést jelent, szakmai előmenetel lehetőségével. Ennek megfelelően egyre több fiatal dönt úgy, hogy egyenruhát ölt, s jelentkezik valamelyik képzésre.


Szakszerű rendőri intézkedés, most csak bemutató céllal
Fotó: Marcali Gábor

– Jelenleg háromféle módon lehet csatlakozni a rendőrséghez – vette át a szót Domschitz Katalin őrnagy. – Határvadásznak most április végéig lehet jelentkezni, február 19-ig a kétéves rendészeti szakgimnáziumba lehet elküldeni a papírokat, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is várja a hallgatókat. Mindenhol hasonló a felvételi eljárás, több ponton is meg kell felelniük a jelentkezőknek. Erről a rendőrség hivatalos honlapja részletes tájékoztatást ad.

Látványos intézkezdéstaktikai bemutatót tartottak a rendőrök
Fotó: Marcali Gábor

Néhány számról is szó esett: a 3920 fő határvadászból 1475 főt már kineveztek, 212-en éppen képzésen vesznek részt, míg 156-an bekerülésre várnak. Azt is megtudtuk, hogy a Csornán tartott látogatás alkalmával 19 tanuló már jelezte, a következő tanévtől szeretne a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium tagja lenni.

A rendőrség fegyverzete is érdekelte a fiatalokat
Fotó: Marcali Gábor

A győri nyílt napon a rendőrség munkatársai több érdekes bemutatóval is készültek, így megismerkedhettünk a járőrkutyák munkájával, izgalmas intézkedéstaktikai gyakorlatot is láthattak a gyerekek, sőt a bűnügyi technikusok munkájába is bepillanthattak. A fegyverzet kiállítása érhetően a fiúkat vonzotta jobban, de kérdések azért a lányoktól is záporoztak a rendőrök felé.

Kapcsolódó Cikkek