EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Pécs

Együtt szavalt a nemzet

Hazánk legnagyobb nemzetiségi oktatási intézményében, a Gandhi Gimnáziumban tartották a Magyar Kultúra Napja központi megemlékezését.

Idén egy kerek évforduló miatt esett a választás a pécsi iskolára. Január 22-én ünnepeltük Eötvös József 1868-ban megalkotott első, a nemzetiségek kultúrájának ápolását, oktatását
támogató törvényét. Idén 29. alkalommal ünnepeltük a Magyar Kultúra Napját, melyhez ötödször kapcsolódott az Együtt szaval a nemzet program is, melynek célja, hogy a versmondáson keresztül összekapcsolja a világ különböző részein élő magyar közösségeket.

Minden évben más-más központi helyszínen kerül sor az ünnepi szavalásra kerül, amelyhez televízión, rádión, illetve interneten keresztül más (óvodai, iskolai, kulturális) közösségek is csatlakozhatnak

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.