EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Extra

Elárulta a titkot A Dal 2018 szerelmespárja: közös daluk szól majd az esküvőjükön

Már a tehetségkutatón felfigyeltek egymásra, és végül a zene hozta össze őket. A ByTheWay egykori frontembere, Szikszai Péter kedvesével, Mayával közösen lép fel A Dal holnapi elődöntőjében. A versenyre nevezett nótához klip is készült, melyhez a szerelmesek magánhasználatra készült videóikból válogatták ki a legjobb pillanatokat.

“A srácok is kiszúrták, hogy lesz köztünk valami”


Hat évvel ezelőtt, egy televíziós tehetségkutató során találkozott először Maya és Peti, ám Szikszai Petit akkoriban még inkább csak az akkor 16 éves lány hangja nyűgözte le.

– Ahogy Maya énekelt a színpadon, azt nem tudtam kiverni a fejemből – árulta el Peti, aki a ByTheWay csapat tagjaként jutott be a tehetségkutató döntőjébe. – Így amikor négy évvel később, 2016-ban a zenekarral neveztünk A Dalba, azonnal azt ajánlottam, hogy keressük meg és kérjük fel Mayát vokalistának.


A gyönyörű és tehetséges Maya örömmel vett részt a produkcióban, és a próbák során hamar megtalálák a közös hangot Petivel.

– Amíg zajlott a verseny, sokat találkoztunk és nagyon élveztük egymás társaságát folytatta az ex ByTheWay-tag. – A srácok is észrevették ezt, sőt: meg is jegyezték, milyen jól kijövünk egymással. De akkor a versenyre koncentráltunk, az volt előtérben.

A megmérettetés után már nem csak a közös munka kapcsán kezdtek találkozni a fiatalok, és az egyik meghitt hangulatú, közös filmnézés során az első csók is elcsattant. A szerelem ihlette őket a közös munkára, így hamarosan létrehozták a Maya ‘n’  Peti formációt, amit a ByThe Way zenekar tagjai is támogattak.

– A ByTheWay jó csapat volt, ahol mindenki tiszteletben tartotta a másik zenei elképzeléseit. Soha nem volt gond köztünk abból, ha bármelyikünk más irányban is próbálkozott, de a zenekar közös fellépései mindig előnyt élveztek. A különböző művészi elképzeléseink miatt a zenekar végül feloszlott, de a barátság megmaradt  – mesélte Peti. – Közben Mayával a köztünk lévő románc és a közös fellépések is egyre inkább mélyítették a kapcsolatunkat. De sajnos volt egy pont, amikor úgy éreztük, nem működik tovább a szerelmünk.

Szakítás ihlette a nyertes nótát

A rengeteg felkérés, és a napi problémák túl nagy terhet róttak a szerelmesekre, így arra a döntésre jutottak, hogy különválnak, és csak a zene marad köztük a kapocs. Peti azonban hamar rájött, hogy számára Maya az igazi nő.

– Maya nélkül valahogy nem találtam többé a helyemet – vallotta be az énekes. – Aztán egy beszélgetés során Maya bátyjával közösen kezdtünk dalt írni. Így született a “Nekem Te” című dal, ami ismét összehozott bennünket.

– Amint meghallottam Peti és a tesóm dalát, tudtam, hogy nekem szól, és ez nagyon meghatott vette át a szót a fiatal énekesnő. – Nekem is nagyon hiányzott Peti, szóval mire észbe kaptunk, már ismét nyakig voltunk a szerelemben!

Ettől fogva nem volt kérdés, hogy az új szerzemény duettben éneklik majd el, mint ahogy az sem, hogy együtt neveznek be A Dalra. A produkció a zsűrit is meggyőzte, hisz a szerelmes zenész páros bejutott az elődöntőbe. Az érzelmes szerzeményhez klip is készült, melybe rengeteg bejátszás került Maya és Peti magánvideóiból. Bár a filmen pergő történet leánykéréssel zárul, Peti elmondta, semmit sem akarnak elsietni Mayával.

– A gyűrűt, amit a klipben Mayának adok, valóban tőlem kapta a közös nyaralásunk során, de ez egy “csak úgy, mert szeretlek” ékszer egyelőre – mondta Peti. – Most költözünk össze, lépésről lépésre szeretnénk haladni, hogy minden szépségét megélhessük a szerelemnek. Most az a célunk, hogy tanuljunk a múltbéli hibáinkból, nehogy újra elkövessük őket. De szerintem, ha egy napon oda jutunk, hogy összekötjük az életünket, akkor a “Nekem Te” fog szólni az esküvőnkön, mert ez egy tökéletes szerelmi fogadalom. Nem véletlen, hogy több házasulandó pár kért már fel minket arra, hogy énekeljük el a dalt az ő nagy napjukon, mert benne van minden, ami az örök szerelem.

Maya és Peti holnap A Dal versenyében is elénekli közös számát és remélik, hogy a közönség is szeretni fogja a szerzeményt.

– Ma este pihenünk és megnézünk egy filmet, olyat, amiben az énekes megvalósítja az álmait, így készülünk a megméretettésre és nagyon bízunk a sikerben- mondta búcsúzóul Szikszai Peti.

További cikkeink:

Schell Judit: Élvezem a zsűrizést

Ők lesznek A Dal második válogatójának versenyzői

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.