EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,19 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Miskolc

Elbúcsúzott a díjnyertes adventi villamos

A karácsonyi hangulatot árasztó, kívül-belül feldíszített miskolci adventi villamossal a múlt hét szombaton utazhattunk utoljára. Az MVK Zrt. 202-es szerelvénye évről évre egyre népszerűbb.

A szerelvény 2017-ben egy nemzetközi szavazáson elsöprő fölénnyel, a szavazatok 80 százalékát megszerezve elnyerte Európa legszebb adventi villamosa címet. A szavazáson maga mögé utasította Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Svájc és Lengyelország összesen tizenhat városának adventi villamosát.


December 1-én találkozhatunk ismét a miskolci adventi villamossal – fotó: Szepcsik Zoltán

A miskolci adventi villamos népszerűsége látható volt az utasok visszajelzésein, a legnépszerűbb közösségi oldalon történő megjelenésekben, hozzászólásokban, a helyi és az országos média érdeklődéséből és a szerelvényen utazók számából is. A hat héten keresztül közlekedő, több tízezer utast szállító villamos legnépszerűbb eleme az elvarázsolt kastélyt idéző, igazi meghittséget sugárzó belső kialakítása volt. Miskolc adventi villamosa a helyi közlekedési vállalat Facebook-oldalán is rengeteg elismerést szerzett, a róla szóló posztokra közel 5000 lájk érkezett és több mint 2200-an osztották meg ezeket a bejegyzéseket.

Az adventi villamos legközelebb 2018. december 1-jén, vasárnap gördül ki a miskolci közlekedési vállalat remízéből, hogy ismét örömöt szerezzen kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Kapcsolódó Cikkek