2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szekszárd

Életutak Tolna megyében

Január 15-én a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében bemutatták a Babits Mihály Kulturális Központban bemutatták Andics János amatőr helytörténész Tűzoltók mesélik című könyvét.

– 2015 őszén Gergelics István nyugalmazott tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke egy nagy munkára kért fel. Azt mondta, hogy végig kellene járni Tolna megyében azokat a nyugdíjaskorú önkéntes tűzoltókat, akik nagy élettapasztalattal és nagy tűzoltói tapasztalattal rendelkeznek, és velük életútinterjút kellene készíteni egy később megjelenő kiadvány reményében. Az elmúlt két év során a szabad szombatjaimon és a szabadságom alatt elvégeztem ezt a munkát. Dunaföldváron, Bölcskén, Dunaszentgyörgyön, Bátaszéken, Bonyhádon, Nagymányokon, Zombán és Tamásiban jártam. Összesen 11 életútinterjút készítettem, és ezeknek  könyvbe szerkesztése is megtörtént – tájékoztatott a kiadvány szerzője.


Andics Jánosnak nem ez az első megjelent kötete, gyerekkora óta szívesen foglalkozik helytörténettel. A szerző jelenleg is tagja a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesületnek, a Gránátalma Hagyományőrző és Honismereti Egyesületnek, az Őcsényi Értéktár Bizottságnak, valamint alapító tagja a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.