EUR: 322,45 Ft
CHF: 282,51 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb Szekszárd

Életutak Tolna megyében

Január 15-én a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezete, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében bemutatták a Babits Mihály Kulturális Központban bemutatták Andics János amatőr helytörténész Tűzoltók mesélik című könyvét.

– 2015 őszén Gergelics István nyugalmazott tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke egy nagy munkára kért fel. Azt mondta, hogy végig kellene járni Tolna megyében azokat a nyugdíjaskorú önkéntes tűzoltókat, akik nagy élettapasztalattal és nagy tűzoltói tapasztalattal rendelkeznek, és velük életútinterjút kellene készíteni egy később megjelenő kiadvány reményében. Az elmúlt két év során a szabad szombatjaimon és a szabadságom alatt elvégeztem ezt a munkát. Dunaföldváron, Bölcskén, Dunaszentgyörgyön, Bátaszéken, Bonyhádon, Nagymányokon, Zombán és Tamásiban jártam. Összesen 11 életútinterjút készítettem, és ezeknek  könyvbe szerkesztése is megtörtént – tájékoztatott a kiadvány szerzője.


Andics Jánosnak nem ez az első megjelent kötete, gyerekkora óta szívesen foglalkozik helytörténettel. A szerző jelenleg is tagja a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesületnek, a Gránátalma Hagyományőrző és Honismereti Egyesületnek, az Őcsényi Értéktár Bizottságnak, valamint alapító tagja a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezetének.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek