EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Hódmezővásárhely

Elhunyt dr. Kassai Miklós

Egy ember elvesztése minden körülmények között fájdalom és szomorúság az elhunyt családtagjai, barátai, ismerősei és az őt körülvevő környezet számára. Különösen igaz ez egy olyan köztiszteletben álló személy esetében, mint amilyen dr. Kassai Miklós igazgató főorvos volt, akire nemcsak az általa meggyógyított betegek, de a kollégái is tisztelettel néztek föl.

Kassai Miklós részesévé vált egy olyan nehéz történelmi időnek, amikor minőségében az egész társadalmat kellett átformálni úgy, hogy nemcsak a betegnek, de a felnövekvő nemzedéknek is hasznára lehessen. Vihart álló faóriás volt, aki nemcsak a belgyógyászaton belül több nagyon fontos szakmai területen nyújtott védelmet adó lombot a sok ezer betegnek, de mint kórházi osztályvezető, majd igazgató is.


Dr. Kassai Miklós, az Erzsébet kórház nyugalmazott igazgató főorvosa 84 éves korában türelemmel viselt betegségben elhunyt

Személyében Hódmezővásárhely városa egy olyan polgárát vesztette el, aki élete során, mondhatni halála napjáig megalkuvást nem tűrve munkálkodott szülővárosa közösségének, kórházának és közegészségügyének felvirágoztatásán. Azon kevesek közé tartozott, akinek célkitűzéseit élete során mindvégig siker koronázta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.