2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Elhunyt dr. Kassai Miklós

Egy ember elvesztése minden körülmények között fájdalom és szomorúság az elhunyt családtagjai, barátai, ismerősei és az őt körülvevő környezet számára. Különösen igaz ez egy olyan köztiszteletben álló személy esetében, mint amilyen dr. Kassai Miklós igazgató főorvos volt, akire nemcsak az általa meggyógyított betegek, de a kollégái is tisztelettel néztek föl.

Kassai Miklós részesévé vált egy olyan nehéz történelmi időnek, amikor minőségében az egész társadalmat kellett átformálni úgy, hogy nemcsak a betegnek, de a felnövekvő nemzedéknek is hasznára lehessen. Vihart álló faóriás volt, aki nemcsak a belgyógyászaton belül több nagyon fontos szakmai területen nyújtott védelmet adó lombot a sok ezer betegnek, de mint kórházi osztályvezető, majd igazgató is.


Dr. Kassai Miklós, az Erzsébet kórház nyugalmazott igazgató főorvosa 84 éves korában türelemmel viselt betegségben elhunyt

Személyében Hódmezővásárhely városa egy olyan polgárát vesztette el, aki élete során, mondhatni halála napjáig megalkuvást nem tűrve munkálkodott szülővárosa közösségének, kórházának és közegészségügyének felvirágoztatásán. Azon kevesek közé tartozott, akinek célkitűzéseit élete során mindvégig siker koronázta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.