EUR: 320,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Hódmezővásárhely

Elindult a minőségi otthoncsereprogram

A Modern Városok Programnak köszönhetően életbe lépett Hódmezővásárhelyen a minőségi otthoncsereprogram, amely egy példaprojektként indul útjára, elsőként a Csengettyű közben.

Az itt élő mintegy 210 tulajdonos piaci áron értékesítheti lakását az önkormányzatnak. A pályázók további támogatást kaphatnak családi ház vagy új lakás vásárlására is.


A panellakás eladását követően Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa akár 12 millió forintig vissza nem térítendő támogatást nyújt a házat vásárlóknak, így egy a Csengettyű közben lévő lakásért 6 plusz 6 millió forintot is kaphat a tulajdonos. Nem iparosított technológiával épült társasházi lakás vagy új építésű társasházi lakás esetén a felső összeghatár 10 millió forint. A „szalagtízesekben” élő tulajdonos egyenes ági leszármazottja is pályázhat, vásárolhat. A vissza nem térítendő támogatás mellett további 15 százalékos összeg jár a kettő vagy ennél több gyermeket nevelő családoknak.

Felújításra is igényelhető a támogatás, így például ha házat vásárolunk, és költeni kell rá, arra is adott a lehetőség, természetesen a 12 millió forintos kerethatárt figyelembe véve. Ebben az esetben a felújítás költségének 70 százalékát kell számlákkal igazolni, a maradék 30 százalék a saját elvégzett munka eredményeként „könyvelhető el”. Nagy érdeklődés mutatkozik a nem mindennapi lehetőség iránt, már több mint nyolcvanan informálódtak, közülük negyvenen személyesen a Polgármesteri Hivatalban.

Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester elmondta, a Csengettyű közi tulajdonosokat levélben értesítik a pályázati lehetőségről. A levél tartalmaz egy adatlapot is, amelyben a személyes adatokon túl a megvásárolni kívánt „csereingatlanra” kérdeznek rá.

Kapcsolódó Cikkek