EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Hódmezővásárhely

Elindult a minőségi otthoncsereprogram

A Modern Városok Programnak köszönhetően életbe lépett Hódmezővásárhelyen a minőségi otthoncsereprogram, amely egy példaprojektként indul útjára, elsőként a Csengettyű közben.

Az itt élő mintegy 210 tulajdonos piaci áron értékesítheti lakását az önkormányzatnak. A pályázók további támogatást kaphatnak családi ház vagy új lakás vásárlására is.


A panellakás eladását követően Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa akár 12 millió forintig vissza nem térítendő támogatást nyújt a házat vásárlóknak, így egy a Csengettyű közben lévő lakásért 6 plusz 6 millió forintot is kaphat a tulajdonos. Nem iparosított technológiával épült társasházi lakás vagy új építésű társasházi lakás esetén a felső összeghatár 10 millió forint. A „szalagtízesekben” élő tulajdonos egyenes ági leszármazottja is pályázhat, vásárolhat. A vissza nem térítendő támogatás mellett további 15 százalékos összeg jár a kettő vagy ennél több gyermeket nevelő családoknak.

Felújításra is igényelhető a támogatás, így például ha házat vásárolunk, és költeni kell rá, arra is adott a lehetőség, természetesen a 12 millió forintos kerethatárt figyelembe véve. Ebben az esetben a felújítás költségének 70 százalékát kell számlákkal igazolni, a maradék 30 százalék a saját elvégzett munka eredményeként „könyvelhető el”. Nagy érdeklődés mutatkozik a nem mindennapi lehetőség iránt, már több mint nyolcvanan informálódtak, közülük negyvenen személyesen a Polgármesteri Hivatalban.

Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester elmondta, a Csengettyű közi tulajdonosokat levélben értesítik a pályázati lehetőségről. A levél tartalmaz egy adatlapot is, amelyben a személyes adatokon túl a megvásárolni kívánt „csereingatlanra” kérdeznek rá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.