EUR: 317,54 Ft
CHF: 280,06 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

A kormány nyilvánosságra hozta a STOP Soros törvénycsomagot

A kormány csütörtökön nyilvánosságra hozta és társadalmi egyeztetésre bocsátotta a “Stop Soros” törvénycsomagot – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.

A közlemény szerint a törvényjavaslat célja, hogy “érvényesítse a magyar emberek elsöprő többségének akaratát és szigorú fellépést biztosítson azok ellen, akik a migrációt szervezik és finanszírozzák”. A bevándorlásszervező szervezetek és személyek ugyanis veszélyeztetik Magyarország biztonságát, ezért különös szigorral kell fellépni ellenük – fogalmaztak.


A három javaslatból álló törvénycsomag alapján a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, és be is kell számolniuk a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő tevékenységükről. Külföldi támogatásaik után 25 százalékos illetéket kell fizetniük, az ebből befolyt összeget pedig az állam határőrizeti feladatokra fordítja.

Mivel a bevándorlás szervezését finanszírozók legalább olyan veszélyesek, mint azok, akik a bevándorlást szervezik, a törvénycsomag rájuk vonatkozóan is tartalmaz intézkedéseket – tették hozzá.


A törvénycsomag tervezete elérhető a http://www.kormany.hu/download/c/9a/41000/STOP%20SOROS%20T%C3%96RV%C3%89NYCSOMAG.pdf oldalon.

A véleményeket a [email protected] email címre várják.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek