EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nyíregyháza

Elindult a Wizz Air pilótaakadémiája

Megkezdte működését a Wizz Air magyar kötődésű diszkont-légitársaság nyíregyházi pilótaakadémiája, ahol előzetes repülési tapasztalat nélkül szerezhetik meg szakszolgálati engedélyeiket a kereskedelmi pilóták.

A következő 21 hónapban az akadémia első csoportjának 13 tagja sajátíthatja el mindazokat az ismereteket, amelyek szükségesek a pilótává váláshoz, ezzel támogatva a Wizz Air jelentős növekedését. A mostani oktatás keretei között 750 óra földi, 60 óra szimulátoros és 145 órányi repülési tréninget indítanak. A Wizz Air munkalehetőséget is kínál majd a frissen végzetteknek, akik a szükséges továbbképzések elvégzését követően az Airbus A320 repülőgépeken folytathatják karrierjüket. A Wizz Air pilótaakadémiája egyelőre csak Lengyelországban élő jelöltek számára érhető el, a légitársaság a következő hónapokban – több pilótaképző intézménnyel együttműködve – hasonló programot kíván indítani Közép- és Kelet-Európa más országaiban.


Nyíregyházán tanulnak a Wizz Air kadétok (Fotó: Lokál)

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.