2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Sopron

Elismerés az osztályvezető főorvosnak

A Soproni Gyógyközpont tavalyi évzáró eseményén átadták a kórház rangos elismerését, az Erzsébet-díjat. A kitüntetést 2017-ben dr. Kovács Imre PhD, a Kardiológiai-Belgyógyászati Összevont Osztály osztályvezető főorvosának adományozta az intézmény.


Dr. Kovács Imre PhD 1982-ben, a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte meg orvosi diplomáját, majd 1988-ban belgyógyász-, 1990-ben kardiológiai szakvizsgát tett. A főorvos az 1999-től 2014-ig tartó időszakban több – például foglalkozás-egyészségügyi, lipidológus és családorvosi – szakvizsgát tett le.
Dr. Kovács Imre 1982-ben Ajkán, a Magyar Imre Kórház Kardiológiai Osztályán kezdte szakmai pályáját, de dolgozott Budapesten, a Központi Honvéd Kórház Intenzív Terápiás Osztályán, később Szombathelyen, a Markusovszky Oktató Kórházban.


Ezt a plakettet vehette át az osztályvezető főorvos
Fotó: Soproni Gyógyközpont

A doktor szeptember 1-jétől a Soproni Erzsébet és Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvos munkatársaként irányítja az Kardiológiai Osztály szakmai munkáját, nagy hangsúlyt fektetve az új profilok bevezetésére, a munkatársak szakmai előmenetelére és a tudományos életben való aktív részvételre.
Dr. Kovács Imre rendszeres előadója hazai és külföldi konferenciáknak, részt vesz a fiatal szakorvosjelöltek, medikusok szakmai továbbképzésében is. Több szakmai társaság tagja, a közelmúltban beválasztották a Magyar Hypertónia Társaság vezetőségébe.

Dr. Kovács Imre PHD munkájával rászolgált a rangos elismerésre
Fotó: Soproni Gyógyközpont

Kapcsolódó Cikkek