2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Veszprém

Elképzelt csapat a pályán

Az NB II középmezőnyének elején telelhet a Veszprém Pannon SE, a kézilabdás lányok teljesítményét a szezon közben érkező vezetőedző, Kovács Gábor értékelte.

A Pannon Egyetem kötelékeiből idén nyáron kiváló Veszprém Pannon SE csapata hat győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel az ötödik pozícióban zárta az őszi felvonást.


A bajnokság elején még Erdélyi Tamás ült a VPSE kispadján, ő azonban egyéb teendői miatt nem tudta folytatni küldetését, helyét a serdülőcsapat edzője, Kovács Gábor vette át a negyedik körben.

Kovács Gábor elégedett csapatával (fotó: Szalai Csaba)

– A Körmend elleni hazai fellépésünktől eltekintve abszolút elégedett vagyok a lányok hozzáállásával és munkájával. Úgy gondolom, hogy ez az eredményességben is meglátszott, de ami ennél is fontosabb, az utolsó három találkozón már azt a csapatot láttam a pályán, amelyet korábban elképzeltem – összegzett Kovács Gábor vezetőedző.


A tréner három fronton is elkötelezte magát a veszprémi gárdánál: a felnőttegyüttes mellett ő vezeti harcba az ifistákat, s a serdülők is a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium testnevelő tanárától tanulhatják meg sportág alapjait. – Úgy érzem, hogy sikerült megtalálni a közös hangot a csapattal. A lányok vevők az elképzeléseimre, s úgy látom, hogy van foganatja annak, amit mondok – tette hozzá az öt győzelmet, egy döntetlent és két vereséget számláló tréner.

Jól teljesítettek eddig a veszprémi lányok (fotó: Domján Attila)

Az együttes jövőbeli céljairól is szó esett. A feljutáshoz továbbra is meg kellene erősíteni a fiatal amatőr sportolókból álló együttes keretét, a kiesést azonban jó eséllyel elkerülheti a VPSE, még úgy is, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség reformjának köszönhetően több kiesővel lehet számolni az NB II-ben is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.