2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Pécs

Elkergették a telet

Egy nemzetközi futáshoz csatlakoztak a pécsiek, akik január utolsó hétvégéjén a tüskésréti futópályán rótták a köröket. A futók a finn kezdeményezésű, úgynevezett Yours Truly, becsületbeli futóversenyen vettek részt, amelynek nem a versenyzés, inkább a téli mozgás népszerűsítése volt a célja. Ez Pécsett nagyon jól sikerült.

Több mint 150 futó 2000 kilométert tett meg, amit egy nemzetközi listán is regisztráltak. A végén pedig az országok összevethetik, hogy hol mennyit futottak.

A finn kezdeményezés lényege, hogy az év leghidegebb időszakában, januárban és februárban egy adott napon megmozgassa az embereket (Fotó: Németh Kriszta)

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.