EUR: 322,94 Ft
CHF: 282,33 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb XXI.kerület

Élménygyár ez a Csepel Művek!

Nagy divatjuk van a különböző szabadulós játékoknak az interneten, Csepelen azonban már évek óta a valóságban is kipróbálhatjuk menekülő- és túlélőképességeinket, kreativitásunkat, csapatban való együttműködésünket, hiszen a hajdani Csepel Művek területén működő Trap Factory élménygyárban, az ország és Európa legnagyobb szabadulós játékparkjában személyesen élhetjük át a szabaduláshoz vezető kalandok izgalmait.

– Adott volt egy közel 400 négyzetméteres, addig teljesen kihasználatlan pincerendszer, azt gondoltam, itt – szabadulószobákat telepítve, valamint a földszinten konferenciatermet és kiszolgálóhelyiségeket létrehozva – egyedülálló szolgáltatáscsomagot tudok biztosítani rendezvények helyszíneként. Az ötlet működött, működik, folyamatosan fejlesztünk, jelenleg több mint ezer négyzetméter területen kínálunk szórakozást – tudtuk meg Mátyás Pétertől, a Trap Factory kereskedelmi igazgatójától.


A Csepel Művekben lévő élménygyár fő profilja a szabadulós játék, összesen kilenc szobával. Emellett ügyességi és logikai játékokat tartanak, hat darab mobil szobával pedig országosan is kitelepülnek.

– Az utóbbi két évben új és üde színfoltok a vendégek között az iskolai csoportok, amelyek jellemzően a 12–14 éves korosztályból érkeznek. Általánosságban elmondható a játékról, hogy kortól függetlenül szinte mindenki részt vehet benne, sokszor jön hozzánk háromgenerációs család is. Vendégeink többsége talán a 18–35 éves korosztályból kerül ki.


Arra a kérdésre, hogy fel tudják-e venni a versenyt a netes játékokkal, Mátyás Péter úgy reagált, hogy a számítógépek, táblagépek, telefonok egész napos használata mellett igazán üdítő kikapcsolódást nyújt a szabadulós játék, ahol nem virtuálisan, hanem a valóságban csöppennek egy külön világba a játékosok, nyomozó, rendőr vagy éppen katona szerepébe bújva.

Kapcsolódó Cikkek