EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Veszprém

Emlékezés és előre tekintés – az új évet köszöntötték a Megyeházán

Állófogadással köszöntötte az új évet a Veszprém Megyei Önkormányzat pénteken. A Megyeháza Szent István termében megrendezett állófogadáson Polgárdi Sándor evangélikus esperes mondott beszédet.

A lelkész megemlékezett az év végén elhunyt hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes vívóról, Szalay Gyöngyiről. Aktív szereplője volt a megyei és a tapolcai közéletnek: a városban önkormányzati képviselőként, majd alpolgármesterként, illetve a Veszprém megyei Közgyűlés tagjaként segítette a térség fejlődését.


Polgárdi Sándor megemlékezett a napokban elhunyt Szalay Gyöngyiről (fotó: Szalai Csaba)

– Mérhetetlen veszteség érte Veszprém megyét és a haza sportéletét. Szegényebbek lettünk egy kitűnő versenyzővel, egy fáradhatatlan szakemberrel, egy páratlan egyéniséggel, melegszívű baráttal – fogalmazott Polgárdi.

Felhívta a figyelmet az előttünk álló esztendőre is, ami a családok éve lesz Magyarországon.

Állófogadással ünnepelt a megyei önkormányzat (fotó: Szalai Csaba)

– A család a társadalom legkisebb alapsejtje. A családból indulunk nap mint nap munkába, a hivatásunk szerinti szolgálati területre. (…) A szülőknek az a feladatuk, hogy védjék és oltalmazzák a gyermekeket, biztosítva jólétüket. Úgy kell nevelni gyermekeinket, hogy megismerjék Istent és szeressék embertársaikat; a gyermekeknek pedig szükségük van arra, hogy tiszteljék szüleiket.

Az esperes bölcsességet kívánt mindenkinek, hogy tudásunkat értékteremtésre hasznosíthassuk, és gazdagíthassuk általa környezetünket, otthonunkat, hazánkat. A rendezvényen pohárköszöntőt mondott Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Kapcsolódó Cikkek