2018. október 17., szerda
Hedvig

Életmód

Epermester Pincészet – Ámor

Kimagasló évjáratú, tahitótfalui eperből és kék áfonyából készült félédes gyümölcsbor-különlegesség.

Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei-sziget 150 éves hagyománnyal bíró epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az Epermester Pincészet.


A cég tulajdonosai lokálpatriótaként elkötelezettséget éreznek a helyi értékek megőrzése, valamint a helyi lakosság számára versenyképes munkahelyek teremtése iránt, ezért olyan különleges terméket szeretnének bevezetni elsőként a magyarországi piacra, amely megállja a helyét a legnívósabb hagyományos és gyümölcsborok között is.

Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítenek minőségi száraz és édes borokat. Ennek megfelelően nem alkalmaznak mesterséges adalékot – aromákat és egyéb anyagokat –, csak a gyümölcs legjavát használják fel. Édes eperboruk, az Eperméz igazi desszertbor, míg száraz eperboruk, az Epervér valódi minőségi kategóriát képvisel, ami a borértő ínyencek ízlését is kielégíti.

Az eperborral szemben ugyanazok az elvárások, mint egy szőlőbor esetében, a laborvizsgálati eredmények tekintetében is vetekszik egy jó minőségű borral. A szín természetesen rózsaszín, az intenzív gyümölcsaromák, valamint a jó savgerinc miatt leginkább egy rozéhoz lehet hasonlítani. Bár talán az eperbornak – az átlagos rozékkal összehasonlítva – élénkebbek a savai. Az aromák tekintetében azonban itt nincsenek olyan asszociációk, mint a szőlőboroknál – az eperbor saját magát hozza.

Kapcsolódó Cikkek