2019. január 18., péntek
Piroska

Extra

Erdei Zsolt: Itt vannak a gyökereim

Soha nem tervezte, hogy külföldre költözzön Erdei Zsolt „Madár”. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke a Figyelőnek adott interjújában beszélt a sportág helyzetéről, jövőjéről és magánéletéről is.

“Nagyon az elején járunk az útnak, kicsit meg kellene reformálni a bunyót. Jó lenne, ha az emberekben az a kép alakulna ki, hogy ökölvívni megtisztelő dolog.” – Erdei Zsolt Madár célja a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökeként, hogy a szülők és a gyerekek egyaránt meglássák, hogy jó dolog, ha egy gyermek elmegy boxolni. A világbajnok ökölvívó célja, hogy jobban elfogadják a sportágat és tudatosuljon az emberekben, hogy a boksz nem csupán verekedés. Tiszteletet és becsületet tanít.


Erdei a Figyelőnek adott exkluzív interjújában azt mondta, a sport közösségformáló ereje képes segíteni a hátrányos helyzetű fiatalokon, felkarolja és neveli, szocializálja őket. Hozzátette, „az ökölvívás kiváló sport arra a célra, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok integrálódását segítse a szociális életbe.”

A sportoló és a közmédia egyik műsorvezetője kitért arra is, hogy soha nem játszott el a gondolattal, hogy külföldön telepedjen le. Sem a profi pályafutása alatt, sem utána. Ahogy fogalmazott: „én igazi patrióta vagyok. Láttam külföldön a pozitív dolgokat, hogy jobban élnek az emberek, de itt vannak a gyökereim. Olyan vagyok, mint egy fa, ide vagyok legyökerezve.”


A teljes interjút a Figyelő e heti számában olvashatják.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek