2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Debrecen

Eredeti szépségében pompázik a bíróság

Újabb épület pompázik immár eredeti szépségében, mert befejezték a Debreceni Törvényszék központi, Széchenyi utcai épületének felújítását. Valóban gyönyörű lett.

A törvényszék épülete (egykor megyei bíróság) eredendően terrakotta és olívazöld színű volt. A homlokzati felújításnak köszönhetően a régi-új állapot állt vissza. A bíróság és a műemlékvédelem szándéka az volt, hogy a műemlék épület eredeti pompájában ékesítse Debrecen belvárosát.

Az épületen 415 ablakot cseréltek ki vagy újítottak fel, közülük 250 eredeti ablak restaurálás, felújítás után kerül vissza. A míves bejárati ajtót szintén restaurálták és felújították. A nyílászárócsere és a homlokzati felújítás 329 millió forintba kerül, amelyet az Országos Bírósági Hivatal beruházási forrásából pályázaton nyert el a Debreceni Törvényszék.

Minden apró részletre figyeltek a felújításnál
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.