EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Eger

Erős rendőrség, nagyobb biztonság

Minél erősebb a magyar rendőrség, annál nagyobb a közbiztonság! – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt azon az egri sajtótájékoztatón, ahol elhangzott az is: a hatékony működés és a gyors reagálás érdekében 55 új, korszerű és biztonságos jármű áll szolgálatba a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kötelékében.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elmondta: minél erősebb a rendőrség, minél korszerűbbek az eszközei, annál hatékonyabban tud dolgozni, mindez pedig erősíti az ország közbiztonságát.


Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott (a volánnál) és Czinege László megyei rendőrfőkapitány (jobbra)

Az elmúlt évek sikereként említette, hogy 2010 óta 7000-rel több rendőr teljesít szolgálatot hazánkban, ennek következtében a bűncselekmények száma csökkent, miközben a felderítési mutatók jelentős mértékben javultak. Az eredményességet tovább növelheti Heves megyében is a most átadott több mint félszáz új jármű – fejtette ki az országgyűlési képviselő.

Nyitrai Zsolt szólt a rendőrök életpályamodelljéről is, ami nagyban javítja a személyi állomány helyzetét, ugyanis 2019-ig 50 százalékkal nő a bérük.


A honatya külön is köszönetét fejezte ki a rendőröknek, hogy az illegális migráció elleni küzdelemből is kivették részüket s közreműködtek az ország határainak védelmében.

Czinege László rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a járművek ünnepélyes átadásán szólt arról is, hogy a kormány a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek használatában lévő elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos felváltásáról döntött.

Mint hozzátette: a beszerzések első ütemében 2017 végéig a járőr személygépkocsik amortizációs cseréje valósult meg, amelynek során Audi, Volkswagen, Skoda, Mercedes és Suzuki típusú autók kerülnek használatba. Ezzel a Heves megyei rendőrségi gépjárművek átlagéletkora 5,8-ről, 2,5 évre csökkent.

Soha nem kapott egyszerre ennyi járművel a megyei rendőrség

 

A megyei rendőrfőkapitány szólt arról is, hogy a környezetbarát, biztonságos, a vezetést segítő legújabb rendszerekkel felszerelt autók hatékonyabbá teszik a kapitányság tevékenységét, majd átadta az új autók kulcsait szolgálatot teljesítő munkatársainak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.