EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Nagykanizsa

Esély egy egész életre

Közel félmilliárd forintot biztosít a kormány két és fél ezer nevelőszülő képzésére és továbbképzésére, hangzott el Nagykanizsán, amikor átadták az első vizsgázók tanúsítványait. A hálózat fejlesztésére emellett további kétmilliárd forint áll rendelkezésre.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Zala megyében 512 férőhely van a gyermekvédelmi rendszerben, ebből 237 nevelőszülőknél, 275 pedig gyermek- és lakásotthonokban. Mint leszögezte, a hálózat megújítását, kiteljesítését szolgálja a nevelőszülőknek kidolgozott, tavaly tavasszal indított oktatási program. A kilenc hónapos, ingyenes képzés első turnusa decemberben zárult.


Az új nevelőszülők tanúsítványait Cseresnyés Péter és Czibere Károly adta át (Fotó: MTI/Varga György)

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által szervezett zalai tanfolyamon huszonnégyen végeztek, ők új nevelőszülőként Nagykanizsán, Keszthelyen, Zalaegerszegen, továbbá több somogyi településen biztosítják majd a rászoruló fiataloknak a családi környezetet.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kiemelte, a kormány fontosnak tartja, hogy hátrányos anyagi helyzet miatt egyetlen gyermeket se kelljen kiemelni a családjából, de ha mégis erre van szükség, akkor olyan szintű szolgáltatásokat akarnak számukra biztosítani, amelyek egész életre szóló esélyt jelentenek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.